torsdag 27 oktober 2011

Snålblåst och nötter.

Ja det är inte alltid som vädergubbarna kan spå väder....det har vi väl märkt förr, solen försvann och lämnade snålblåst efter sig med andra ord... inget badväder.
Vi tog en liten promenad i alla fall ner till stranden.


Kollade tempen på vattnet och det var ljummet kanske +20gr. Havet såg mörkt och inte inbjudande, vågorna körde upp på stranden.


Vi hittade några konstiga nötter på buskarna, ser ut som ekollon, samma form men inte samma blad.


I brist på blommor tar man vad man haver....här blev det nötterDet här med mat är ibland ett tråkigt kapitel (tycker jag) idag blev det creps med trattkantarellstuvning och räkstuvning med dill. Smakade faktiskt bra även om fantasin för mat i husbilen ibland tryter. Kanske någon som har en favorit att delge mig? Ska helst vara lättlagad. 


Resten av dagen ägnades åt att läsa tidningen på internet och för Ingemars del se på fransk TV, kanske hinner han snappa upp ett och annat ord på franska :-)
Kanske drar vi vidare i morgon men det är inte bestämt, beror på vädret lite grann.


5 kommentarer:

 1. Åååh, jag önskar också långledigt nu! Hade varit gött med 2 veckor vid en strand på en nästan öde Ö :-) Ni har ju gjort ert så ni kan ju bara koppla av och njuta.

  SvaraRadera
 2. Lättlagat ?!!!
  Vi håller med er - det är lite knepigt att variera kosten mellan varven - men här kommer en riktig "goding", som inte tar många minuter att fixa till:
  Banka ut var sin kycklingfilé och linda den "över magen" med 2 skivor Parmaskinka eller Serranoskinka. Sätt fast skinkan med några tandpetare och krydda med svartpeppar.
  Stek köttet i matolja och smör i en ordentligt varm stekpanna och se till att dom blir ordentligt genomstekta och avsluta med att hälla på cirka 1 dl vitt vin och låt härligheten puttra i några minuter.
  Lägg upp sallad och skivade tomater på var sin tallrik och lägg köttet ovanpå och avsluta med att med hjälp av en sked hälla på den vätska som är kvar av vinet från stekpannan.
  Lätt som en plätt och hur gott som helst !
  Bästa hälsningar från
  Gerd och Bosse i Södertälje.
  Fortsatt trevlig resa !

  SvaraRadera
 3. Gerd o Bosse vad det låter gott :) och jag har just tagit upp kycklingbröst till i morgon, då är det bara skinkan som fattas.

  SvaraRadera
 4. Ett bråkigt men vackert hav. Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 5. Det händer titt som tätt att vi gör en räkgratäng i husbilen. Även om man inte har ugn, utan burkugn funkar det jättebra. Receptet hittar du här : http://fajersson.blogspot.com/2011/10/rakgratang.html

  SvaraRadera