söndag 23 oktober 2011

Släktträff och ändrade planer

Som jag tidigare nämnt så är Lena (min dotter)här i Italien samtidigt, hon och hennes väninnor firade den ena väninnan, som fyllde 50 år, med att gå mellan byarna här i Cinque Terre. Spänstigt gjort av dem tycker jag, men kanske hade jag också gjort det om jag vore ca 20 år yngre. Vi träffades en kort stund innan vi skulle ge oss iväg. Lena står till vänster.


Vi har ändrat våra tidigare resplaner.
Vår planering var att först ta oss ner till Sicilien och sedan upp till Rom i mitten av december, vi hade tänkt flyga hem därifrån. Vi har nu av flera blivit avrådda från att åka den vägen i dec/jan den är ofta avstängd pga halka och snö, och vi har bara sommardäck. Så vi lägger om resplanerna, åker först ner mot Spanien flyger därifrån hem i dec. resa är beställd. När sedan våren kommer kör vi kanske mot Italien. Italien ska nog upplevas på sommaren och senhösten men inte under vintermånaderna. En som blev glad för detta var Ingemar, då slipper han oroa sig för halkan. Vi forsatte därför tillsammans med våra vänner mot Genova på småvägar.


Det blev många krokiga vägar som klättrade upp efter bergen 


Men också en otroligt vacker utsikt emellanåt.


Vi mötte flera småbilar, som nog hade lite kappkörning och massor av MC


Vi klättrade sakta uppför och Ingemar fick motorbromsa ordentligt, när vi var på väg nerför, och man visste inte vad man skulle möta bakom nästa kurva. Något som också klättrade uppför var husen, man förundras över hur dom kan komma upp med materialet på dessa små och branta vägar. Strax före Genova tog vi oss upp på motorvägen och körde de sista 8 milen på den.Blommor finns det gott om fortfarande.Vi hade ställt in en stpl i Loano, som vi hittat i Bord Atlas, men den var stängd, som tur var hade Torgny en i sin GPS, som vi hittade till och här står vi nu. Borghetto ca 8 mil väster om Genua N 44 06 56 E 008 14 13 här finns v och tömn för 10€. 


I morgon far vi vidare och det blir nog inget bloggande förrän vi är i Spanien. Fortfarande har vi soligt men bara + 12 på morgon och kväll, på dagen ca +17gr. Ha det gott alla tills vi hörs igen.

1 kommentar:

  1. Visst är det härligt med husbil när man kan ändra sina planer helt och hållet. Spanien tycker vi är bäst på hösten/vintern, Italien är bra till våren. Ha det bra på er fortsatta resa, vi kanske ses någonstans i Spanien?

    SvaraRadera