onsdag 12 oktober 2011

På väg

Vid 10 tiden kom vi iväg på vår Italienresa. Första stoppet var i Helingborg, jo ett stopp tidigare blev det....kaffe/röka stoppet naturligtvis. På motorvägen mot Helsingborg var det full trafik.


Vi var framme strax efter kl 2 och då väntade en supergod middag bestående av rökt lax och rökta räkor, romsås, broccoli, rivna morötter med apelsin och potatis. Som avslutning äppelpaj med vaniljsås.
Fortsatte mot Lomma där vi såg att även gässen var på väg söder ut....dom gillar nog inte kylan dom heller, det fanns flera tusen av dom på en åker vid vattnet.


I Lomma gjore vi en blixtvisit hos Ingemars bror med fru, där fick vi kaffe och glass....nu behöver vi ingen kvällsmat för magen "står i 4 hörn" som man säger. Ingemars bror hade mycket fina blommor vid sin entré och jag kunde inte låta bli att ta några kort.Nog ser det ut som Syrener men om det är det vet jag inte, får väl ta reda på det en annan gång.


Vi fortsatte sedan mot Trelleborg och ställplatsen  N55 22 29.6  E013 07 12,6 här står vi nu ganska ensamma, en husbil till men den verkar tom. I morgon blir det tidigt upp för att fortsätta med färjan kl 7,45 till Sassnitz. Vi får nog sol och vackert väder på första delen av vår resa , men det är bara +9 gr ute nu. Nästa inlägg hoppas jag blir från Tyskland. Ha det gott alla.

3 kommentarer:

 1. Följer er på er resa, kör lugnt.
  kanske får vi nya restips-mål från er färd, vi har börjat så smått titta på nästa års resa:)

  SvaraRadera
 2. Roligt att följa er på väg söderut! Ni får säkert varmare snart. Här är plus fyra grader nu ;)

  SvaraRadera
 3. Om ni nu ska till Cicilien så småning om så fick ni ett tips från en på mitt jobb: Åk till Cetalu, 6 mil öster om palermo. Jättevackert och med medeltida bor och kulturlämningar m.m.

  SvaraRadera