onsdag 19 oktober 2011

Vi fortsätter mot LevantoStällplatsen i La Spezia var väl ingen höjdare. Toaletterna gick inte att stänga dörren till, tömma toa och gråvatten ok samt fylla vatten, man betalade vad man ville och vi tyckte inte den var värd mer än 5€. Regnade lite smått i dag på fm. Efter samråd med kompisarna så bestämde vi oss för att åka mot Levanto och de 5 små byarna. Lite strapatser blev det när vi skulle köra ut ur stan. Först körde vi mot enkelriktat (när vi följde gpsen) vända 2 husbilar inte alltid så lätt. Nästa vändning kom när bron som vi skulle under bara var 2.70 och bilarna 3.10 U-sväng igen.  Till slut kom vi rätt och kom ur stan. Husen har ändrat karaktär som ni ser, inga vackra alphus längre.


Vägen mot Levanto var otroligt krokig det gällde att se upp i kurvorna för italienarna har bra fart runt hörnen. 
Vi har fram till idag avverkat ca 200 mil och dieseln kostar ca 1.45 - 1,5 €. Motorvägarna går på ca 8 -10 skr/mil. Ställplatserna varierar i pris ungefär 12 - 15€. De flesta campingarna här uppe i norra delen är stängda för säsongen.
Utsikten var inte fel, det enda som var fel var vädret, vi har ju varit bortskämda en vecka med strålande sol. Tänk att dom kunde bygga på det här viset.


Att möta bussar och andra bilar var lite läskigt men det gick.


Till slut var vi framme hittade stpl som var en parkering.Ingemar och Torgny drog iväg till turistinfon för att ta reda på hur, när och vad det kostade att ta tåget till byarna eventuellt någon kortare vandring. På fredag går inga tåg, så det måste bli i morgon, bara det inte regnar för mycket för det har börjat skvala på taket nu.
Vädret idag mulet och enstaka skurar + 12 gr i morse och ca +16 -18 på em.   


5 kommentarer:

 1. Bara ett litet tips gå inte mellan Monterosso al Mare och Vernazza, den leden tog oss över tre timmar att gå, phuuu till slut var det bara en pina......
  Hoppas det klarnar upp för det är verkligen en upplevelse att besöka byarna.

  SvaraRadera
 2. Vandring låter härligt om det inte blir allt för strapatsrikt. Håller tummarna för uppehåll i morgon. Ha dé!

  SvaraRadera
 3. körde ingemar där? :) det va inte dåligt. hihi

  SvaraRadera
 4. Har pappa klarat sig från höjdsjukan än? Det ser ut som sådana vägar som han inte gillar? Synd på vädret. Korten blir inte riktigt lika fina i mulet väder heller. Hoppas solen återkommer. Kör försiktigt!!!

  SvaraRadera
 5. Sträckan mellan Riomaggiore och Corniglia kallas Kärleksstigen och är bara 1 km. Den är platt och mycket lättgådd. Riomaggiore ligger längst österut. Gå åtminstone den. Det är fantastiskt vackert! Vi gick där 2009 och det var hur underbart som helst. (Finns på vår Blogg)

  SvaraRadera