tisdag 18 oktober 2011

Fernpass, Italien och Sirmione

Måndag den 17/10
Startade strax efter halv 10, tankade och körde mot Fernpass.

Vilka vyer….. alptopparna reser sig runt omkring oss och solen skiner så det är riktigt roligt att ta kort. Lite snö ser vi att det finns på alptopparna.

Ibland påminner det mig om när vi brukar fara till fjällen på vårkanten, så otroligt vackert.

Vi passerar Fernpass men Ingemar har ingen broms just då….så vi stannar på ett annat ställe för att ta en liten fikapaus. Vägen är väldigt krokig och vi möter massor med husbilar på väg hemmåt.Så blir det stopp…..vägarbete på gång, och långa köer.


Tyrolerhusen börjar minska och vi passerar gränsen och Rechenpass och är så i Italien. Här står alla namn på både Italienska och Tyska (Österrikiska). Kommer ner mot sjön Rechen (tror jag den heter)

och där ut i vattnet får jag syn på ett KYRKTORN !!!???

Om detta torn hade jag hört, men var inte beredd på att det skulle komma nu, jag ville stanna till, men tyvärr…..Ingemar hade ingen broms nu heller. Så vi fortsatte mot Merano och Bolzano.
I Bolzano hade jag knappat in ett affärscentrum, i tron att vi kanske skulle kunna hitta ett internet att köpa där. Nu visade oss vår GPS (som inte har något namn) rakt in i centrum där det knappt gick att vända en personbil. Snälla italienare visade oss hur vi skulle ta oss ut därifrån. Efter att ha hittat en plats att ta en snabbfika på ställde vi in GPS på ställplatsen i Sirmione och motorväg den här gången. Var framme vid halv sju tiden efter att ha avverkat 410 km som är den längsta sträckan vi åkt hitintills. Men jag saknar redan de fantastiska vyerna efter alpvägarna.
Vädret har som tidigare varit strålande ca +2 gr i morse och sol, men vi såg fortfarande frost på skuggiga ställen mitt på dagen. När vi kom in i Italien så steg temperaturen till + 16 gr och nu hoppas vi att vi inte behöver sätta på värmen i natt. Ha det gott alla.

5 kommentarer:

 1. Vilka fina alpvyer ni får se på er resa söderut,det är så man är sugen att dra iväg till
  värmen söderut !!!!!
  Här hemma regnar det idag o är grått o mulet med
  6-7+ bara så nog är hösten här !!!!!!
  Kul att följa er blogg söderut,tittar in var dag
  kör försiktigt neröver !!!!!!
  Hälsn Rolle o Carina....

  SvaraRadera
 2. Visst är det kul att villa in sig, som tur är kommer man ju alltid ut igen;)
  Den vägen ner till Italien, Fernerpass, har vi aldrig åkt men tänkt, nu blir det inte nästa år heller för vi har långväga planer:)
  Ser fram emot nästa inlägg.

  SvaraRadera
 3. Favoritsvågern hade allt bra bråttom att komma bort ifrån dom där krokigheterna förstår jag. Eller var det värmen i Italien som var lockande :)

  SvaraRadera
 4. Vad vackert det ser ut! I Bolzano har vi varit inne på en verkstad och reparerat vår husbil. Efter att vi kört i det bergiga landskapet började vår motorlampa lysa... Killarna på verkstan krånglade ett bra tag och sen... var det gratis. Fantastiskt!

  SvaraRadera
 5. Låter härligt med Italien. Vi kom hem därifrån d 11/10 Denna gången körde vi Gotthard o A.Bernadino passen, också jättefint. Fortsatt trevlig resa. Yvonne

  SvaraRadera