torsdag 27 oktober 2011

Vi kör mot Monaco och den franska Riveran.

Vaknade med solsken i morse och +12 gr. Funderade hur långt vi skulle åka idag, förra gången blev det bara 3 mil. Startade vid halv 12 tiden med riktning mot Monaco till att börja med. Vi åker kustvägen  och har fantastiska vyer, vi väljer att gå upp på betalväg strax innan San Remo. Det tar så lång tid att åka småvägar och det är mycket trafik. Vyerna innåt landet tröttnar man inte på.


Att hitta i vilket bås på betalstationen man ska åka in är inte lätt, när vi väl hittat fram ska vi betala och franska språket är jag inte vän med, vi lägger i pengar och har turen att bommen går upp.Vi åker genom en massa tunnlar, inte lika tät trafik på betalvägen. 


Kör ner mot Monaco hittar en plats att stanna för att ta lite bilder. Att här rullar pengar kan vi förstå. Kompisarna, som varit här tidigare, kör före och visar vägen.Vi kör krokvägar ner  mot centrum, mycket folk i farten och massor med poliser, som har någon form av kontroll, men vi blir inte stoppade.
Casinot fick vi en bild av tack vare rödljuset, här har dom inte upptäckt smidigheten med rondeller.Trångt är det och massor av mopeder och MC, sen är dom väldigt duktiga på att använda tutan.


Vi fortsatte genom Monaco och sedan upp på betalvägen igen. Vi betalade sammanlagt 16,30€ för sträckan San Remo - St Raphaél. Nu har vi siktet inställt på en stp strax innan St- Tropez, Chez Marcel N 43 21 56  E 006 42 44. Här ska finns gratis WiFi.Trötta var vi efter att ha åkt ca 17 mil och in i trånga städer med massor av rödljus och trafik. Skönt att sätta sig en stund ute det var + 19 gr och kändes skönt även om inte solen var framme.Det blev ingen riktig mat lagad idag och hungriga var vi.  Det löste sig snabbt då det fanns en liten Pizzabutik på stpl.


Det blev en lång körsträcka så, stannar här någon dag till för att se på omgivningarna. Vädret har varit växlande men med en behaglig temperatur.

7 kommentarer:

 1. Så kul att följa er resa på bloggen,fina bilder från höjden ovanför Monaco o ut över medelhavet
  det är så man blir sugen att åka efter er,vår nya Matrix står på gården men jobbet kallar ju
  oss bägge än tyvärr,kul att va 2 husbilar i
  sällskap så det måste kännas tryggare då !!!!
  Ha en fortsatt trevlig resa så följer vi med er
  på bloggen så länge !!!!

  Hälsn Rolle o Carina.

  SvaraRadera
 2. Kul att ni är hos Chez Marcel, det är en favorit. Har ni hittat platserna som ligger lite bakom, dom liknar campingplatser, där brukar vi stå. Har ni sett madamens lilla svarta hund. Den var valp när vi var där sist. Ha det bra!

  SvaraRadera
 3. http://husbilsliv.blogspot.com/2010/05/kungens-villa-i-sainte-maxime.html

  Här kan ni läsa lite från när vi var där.

  SvaraRadera
 4. Tuffa ni var som körde in i Monaco! Vi bodde i Cagnes sur mer och tog tåget dit ha ha Vi har kört utmed kusten och visst är det fint. Ni har säkert många ideer om vart ni ska åka o se,på eran väg till Spanien. Men jag kan berätta vad vi såg. Cassis, strax innan Marseille, var en fin liten fiskeort, där det gick båtar ut, så man kunde se de vita höga kusten, som är lite speciell. Där fanns en camping uppe på höjden. På andra sidan Marseille är hela Camargue området med saltodlingar och flamingos, vild hästar o tjurar. Rakt norr upp, staden Avignon, som har en fin gammal stadkärna o camping precis bredvid floden. Strax väster om Avignon, finns, Pont du Gard, den gamla bron/akvedukten som vi tyckte, var väldigt intressant att se, hur kunde man bygga så på den tiden? Ännu mer väster ut, utmed A75, finns Millau bron, europas högsta,och den blev vi väldigt imponerade av, också! Utmed havet, så finns härliga sandstränder vid Sete, hoppas vädret är bra så ni kan bada. Strax innan Spanska gränsen finns orten Collioure, dit många målare kommer för ljusets skull. Söt lite ort med fina färgade hus osv gillar ni ansjovis så finns det en fabrik nere i byn. Ställplatsen ligger uppe på en höjd o när vi var där, sept 10, så gick det shuttelbuss ner till byn, den var även bevakad då. Hur det är nu vet jag inte. Oj det blev många platser, kanske något ni har nytta av eller så har ni redan sett det. Frågor, så svarar vi om vi kan ha ha Önskar er en fortsatt trevlig resa o följer er vidare Idag har vi +10gr och mulet, lite regn. Yvonne

  SvaraRadera
 5. Stort Tack för alla tips Yvonne och Birgitta, det är alltid välkommet. Vi får se vad vi hinner med. Vädret är blåsigt och inbjuder inte till några större aktiviteter. Vattnet är ca +20gr och hde det inte blåst hade vi badat.

  SvaraRadera
 6. Hej! Lyckliga ni som är i Frankrike, och på ställplatsen Chez Marcel, som också är en våra absoluta favoriter! Se vår blogg på Favoriter http://husbilengila.blogspot.com/ Ha en fortsatt trevlig resa! Hälsar Inga-Lill och Arne

  SvaraRadera
 7. Ser ju ut att vara vackert att åka längs vägarna där!

  SvaraRadera