fredag 21 oktober 2011

På cykeltur till Bonassola och Framura

Idag lyste solen på oss men eftersom det var tågstrejk så tänkte vi ta en cykeltur. Det första var att skaffa en cykelkorg till Ulla, under tiden dom satte fast den letade vi rätt på en tandläkare och jag fick en tid till i morgon kl 18.00, här jobbar dom sena lördagskvällar. Vi körde ner mot stranden och här passade vi på att ta av det medhavda kaffet och några nyinköpta gifflar 4€ för 4 st , jättegoda.


Vi fortsatte frammåt och kom till en lång tunnel, det skulle sedan komma flera.


Vi tror det är den gamla järnvägen genom bergen de gjort i ordning för gång och cykeltrafik mellan byarna Levanto - Bonassola - Framura en sträcka på ca 7 km.


Tidvis var det kallt i tunneln men desto skönare i solen, utsikten kan vi inte klaga på.


Kom fram till stranden i Bonassola, där fanns också en ställplats efter gatan men några koordinater har jag inte. 


Ingemar och torgny gick ner för att känna om det var badtemperatur på vattnet och det var det sa de. Badandet får vänta tills i morgon em.


Nya tunnar och badvikar.


Vid slutänden av vägen låg tågstationen i Framura, sen gick det inte att cykla längre så vi rastade och vände hemmåt.
Vi cyklade sammanlagt 15km och vad vi förstog så var den här cykelvägen ganska nyligen i ordning gjord, för den fanns inte med på turistinformationens karta.

En härlig cykeltur var det, inga backar och asfalterad hela vägen, kan verkligen rekomenderas.
Tillbaka igen gjorde vi i ordning lite rester från gårdagens middag som vi åt ute i solskenet. På kvällen blev det ett parti Sequense, där Ingemar och Ulla tog ledningen. Vädret idag= strålande, + 12 gr i morse och +20 på em vind ca 4m/sek.

3 kommentarer:

 1. Nu ser det härligt ut på bilderna igen :-) Jag såg palmerna på förra inlägget! Nu ser det t.o.m. vackrare ut än i spanien på bilderna ut med cykelleden !bHoppas det fortsätter med det fina vädret och de vackra vyerna :-)

  SvaraRadera
 2. Ja vilket härligt väder ni har,man blir lite avis på er som får förlänga sommaren !!!!
  Vilken fin cykelled,den skulle man fått upplevt!
  Fina bilder så Italien verkar härligt att campa
  i oxå,finns det många ställplatser månne ???
  Här hemma skiner oxå solen idag o det ska bli
  runt 10-12+ idag !!!!
  Ha en fortsatt trevlig resa önskas......

  SvaraRadera
 3. Vi har precis kommit hem från våran "sväng" i Europa o när man får se era fina bilder så längtar man ner igen. Tråkigt med din tandvärk men hoppas att du blir botad. Hls från Monica o Kurt. ( hälsa till Ulla o Torgny)

  SvaraRadera