torsdag 20 oktober 2011

Rundtur i Levanto

Inatt stog regnet som "spön i backen" till och med åskan gick. Vi vaknade av motorsågs ljud, nu är parkarbetarna i full gång med att ansa buskar och träd inför vintern. Lite ljusare på himlen var det och även solen tittade fram mellan molnen. Vi tog en promenad ner till stan för div inköp.Det första som vi träffade på var en musikant.


Vackra konstverk  av bröd fanns i skyltfönstren. Vi sökte ett apotek för jag har fått så förskräckligt ont i min underkäke, troligtvis en inflamation i en tand. I morgon ska vi leta efter en tandläkare. 


Vi fortsatte till en cykelaffär för att titta på en korg till Ullas cykel, på väg därifrån hittade vi den här antika barnvagnen från 1940 -1950 talet till salu för 1000€, nu är det bara upp och leta på vinden där kan finnas g(l)ömda skatter :-)Kom ner mot stranden och tog en titt på vindsurfarna, tyvärr lite dåligt med vågor för dem.


Började känna oss lite hungriga och gick in på ett ställe där vi åt den dyraste salladsluch jag någonsin ätit. En salladstallrik och en Ravioli-tallrik, 2 små glas juice och en kaffe 36€ ca 350 kr. På hemvägen såg vi de här fina frukterna som vi tror var sharonfrukter, ett helt träd fullt, men alla var inte mogna.


Tillbaka till parkeringen där vi står ytterligare några nätter. Tomas det finns palmer här också.


Här kom stolarna fram och vi passade på att njuta de sista strålarna från solen.


I morgon kommer en av döttrarna ner på en weekend tripp med sina arbetskamrater. De ska åka tåg från Pisa....undras hur det går, för tågen här förbi strejkar mellan 9 - 16 därför tänker vi, på lördag, åka tåg till Riomaggiore för att sedan gå den lättaste sträckan. Om jag bara hittar en tandläkare först.
Vädret idag har varit blandat sol och moln ca +15gr i morse och +20gr på em.

4 kommentarer:

 1. Tandvärk låter inte roligt, hoppas du hittar en tandläkare och att solen stannar kvar.
  Ha det gott.

  SvaraRadera
 2. Heej Ulla och syrran!
  Jäklar vad mysigt ni verkar ha det. men Maggan.....man FÅR inte ha vita sockar med seglarskor.......eller så får man ha som man vill när man är en glad pensionär!!!!
  Hoppas tanden mår bättre.

  SvaraRadera
 3. Anita det är inga seglarskor :-) och vi hade varit på stadsvandring, kan ju tyvärr inte ha skor utan strumpor :-)

  SvaraRadera
 4. Ingemar har väl någon tång i verktygslådan och whiskey i barskåpet, vad är problemet? Ett par rediga whiskey och och ingemar tar ett rejält tag och rycker klart! Skämt o sido hoppas det ordnar sig för dig Maggan! Ni får ha det så mysigt alla fyra och var rädda om varandra Kram på er!

  SvaraRadera