torsdag 3 november 2011

Maxime, St Tropez och Toulon

Fredag 28/10 -11

Då var det dags att ge sig iväg igen, vi kör mot St Maxime och St Tropez, det var  lite för trångt på gatorna för att stanna till och ta kort så vi fortsätter mot Toulon.

Här blir det gratis motorväg en bit. Innan hade vi stannat till på en Lidl butik för att åter fylla på förråden, förstår inte att det tar slut så fort. Brödet är svårast för det blir så torrt och är typ franskbröd. Efter Toulon tar vi väg N8 mot Aubagne, vi ville hitta en stpl innan det var för sent.Våran Berit tar oss ibland mitt in på smågatorna, och då kan det vara riktigt trångt. På ett ställe var en mindre lastbil parkerad och vi kom inte förbi, men fransmannen som höll på att lasta dirigerade oss bra, ett papper hade knappt kommit mellan vår markis och hans bil (som lutade utåt gatan). Jag blev så nervös så jag glömde ta kort på hur trångt det var. Vi har konstaterat att både Italienare och Fransmän är väldigt hjälpsamma och trevliga.
Nu börjar man även här pynta inför julen, ljulbelysningen har redan kommit upp.Till helgen går vi ju över till vintertid och mörker så då behövs alla ljus.
Hösten har kommit även här, för trädens löv har gulnat och även vinrankorna har klätt sig i vinterfärger.


Vägen till stpl var kurvig och brant och på en del ställen fanns inga räcken.


Mitt i byn Cuges les Pins, skulle vi upp genom en smal gata och här gick absolut inte att mötas och vi började undra om det var rätt väg som Berit visade oss.  Efter ca 1,5 km såg vi stpl-platsen N43 16 52 E05 42 18, det fanns inte många platser kvar och under kvällen kom det ytterligare 7-8 bilar, som nu står här och där efter kanterna där de får plats.
Här finns vatten o tömn, priset för en natt 3 €, som läggs i en gul låda. På eftermiddagen fick vi celebert besök.....3 nyfikna getter, som blev ordentligt fotade av husbilsåkarna.


Har idag kört ca 140 km. Vädret har varit mulet men varmt + 20 gr.

1 kommentar:

  1. Ja det är lika spännande var gång som man startar upp GPS`n och låter den ta kommandot, ha ha ha

    SvaraRadera