måndag 14 november 2011

Benidorm

Nu står vi på camping Almafra sedan igår. Vi var och tittade på en annan stpl i Albir men den var så lutande så vi föredrog den här och här kan jag använda mitt Gold Card från Camping Cheque. Min tand har börjat göra sig påmind igen så vi blir nog inte så många dagar  här.
Vi tog våra cyklar för att cykla ner till strandpromenaden i Benidorm, våra kompisar hade inte varit här tidigare så det var nytt för dem.


Det är ca 6 km in till Benidorm och där reser sig skyskraporna mot skyn.


Vi ställde cyklarna vid en vägg och strosade runt i de smala gränderna. Här går inte att ha cyklarna med, dessutom vill jag gärna in i affärer och ta en titt.


Kom fram till Terrassen som var vårt första mål idag. Här finns en mängd av lås fastsatta efter trappen ner mot stranden. Undras om all den kärlek som låst fast här håller än i dag?


Att det fanns en terrasser längre ner missade vi förra gången.


Benidorm påminner lite om USA och deras skyskrapor. Efter strandpromenaden var det fullt hålligång på de engelska barerna, där strömmade musiken ut och glasen tömdes snabbt.


Förra året när vi var här var det någon form av firande med raketer, blommor och processioner. Vi lyckades komma vid samma tid i år. Kyrkan var dekorerad med blommor utanför porten.


Även nu small det bland husen en del mindre men också några riktigt stora smällar. Full fart på ballong försäljarna och massor med folk ute.


Precis som i Barcelona så finns "statyerna" även här.
Magen pockade på lite ätbart och vi hittade ett matställe som vi tyckte passade. Vi beställde in kyckling med pommes frittes (då vet jag att Ingemar gillar det, han är inte så förtjust i  deras mat här nere) den var jättegod..... och vilket "skepp" till tallrik. För 2 st kycklingtallrikar + 2 glas vin gav vi 20€ och var verkligen mätta efter den måltiden.


Kompisen fyller år i dag så vi blev bjudna på Champagne med tilltugg när vi kom tillbaka efter vår cykeltur till Benidorm, som blev hela 19 km lång.


Vädret har varit mulet nästan hela dagen med + 19 gr.

3 kommentarer:

 1. Vilka skyskrapor! Stockholm känns alltid som en liten by när man ser såna där byggnader... ;)

  SvaraRadera
 2. Ser så härligt ut och det är verkligen en höjdpunkt här hos oss när vi får läsa om hur ni har det:)

  SvaraRadera
 3. SV: jodå som en liten ledsen ängel känner jag mig just nu, fast jag har några utvägar som jag kommer att ta till om det inte blir en förändring.
  Idag strålande sol, 3-4 g varmt och en ledig dag utan planering som bara ska tas som den är:)

  SvaraRadera