torsdag 3 november 2011

Från Cuges les Pins mot Marseille

Lördag den 29/10-11

Vi hade redan igår bestämt att vi skulle starta vid 10 tiden och åka en längre sträcka Idag. Vägen ner till byn var lika smal i dag och vi hoppades på att inte möta någon.


Om det var byns torg vet jag inte men jag tror det är en gammal vattenbrunn som fått agera rondell, en av de mindre kan man säga. 


Vi hade vackert väder till att börja med och mötte många fina bilar. Vägen var stundtals ganska krokig men inte så brant som igår. Cyklister har vi sett många av, det tränas friskt i backarna.
Vi hade ställt in Berit på Narbonne Plage och en väg förbi Marseille, men se det ville hon inte, hon tog oss mitt in i centrum dit Ingemar absolut inte ville åka. Tack vare det får ni en bild på den här rondellen som är en aning större och pampigare än den tidigare.


Utsmyckningen av husen är också fin. Trångt var det och ingen av våra eller kompisarnas GPSer eller autorouter ville visa samma färdriktning, det kändes skönt att till slut komma ifrån stadstrafiken.
En mycket gammal kyrka mitt ute bland vinodlingarna, som är talrika här.


Kör mot Arles och över Grand Rhône.
Vägarna har ingen högre standard, det skakar och hoppar så allt i skåpen far omkring. Genom trånga byar med gator som inte är byggda för nutidens fordon.


Det enda nöjet dessa glada gubbar hade på lördagseftermiddagen var väl att titta på trafiken. De vinkade glatt och ville jag skulle ta en bild.


Berit hade föreslagit att vi skulle vara framme i Narbonne Plage vid 16.30 men det stämde nog inte riktigt för klockan hann bli 18.00 när vi körde in på Stpl
N 43 08 51,4 E 03 09 17,9 Det visade sig, när Ingemar kollade sin dagbok, att det är exakt på dagen ett år sedan vi rullade in här förra året på väg ner till Spanien. Vilket sammanträffande.

I morgon blir en ”vilodag” med lite städning och kanske en cykeltur. Vi har lite tråkigt ljud i bromsarna, på måndag ska Ingemar och kompisen åka in till en Fiat-verkstad med vår husbil för att kolla bromsarna fram.  Vi har idag kört 314 km.

Vädret idag  soligt när vi startade, men mulet när vi kom fram till Narbonne plage +20 gr men något svalare på kvällen + 17 gr.


1 kommentar:

  1. Så trevligt att se era bilder. Förr sommaren passerade vi förbi Narbonne Plage på vår väg till Spanien.

    SvaraRadera