fredag 11 november 2011

På cykeltur in till Benicarlo

I dag är det ju en speciell dag 20111111, undras hur många barn det är som får det här personnumret? Läste om dagens första baby, som också ska få namnet Älva som andra namn, en kille får väl då heta Elving. Jag har en morbror som heter Elving, inget vanligt namn precis.
Jag kokade grönsakssoppa i morse och den åt vi alla till lunch. Efter det gick jag och Ingemar på en liten promenad ner till vattnet. Det blev ett dopp i havet igen, men bara av mig, Ingemar fegade ur. På väg ner så gick vi förbi så fina blommor, dom skulle jag vilja ha hemma….men vi får nöja oss med att ha dem i kruka. Ett citron träd vore heller inte fel….men då bor vi nog i fel land.
Vid fyratiden tog vi cyklarna för en rundtur ner till hamnen. Där hade de lastat av fisken och höll på att göra sig klara för nästa fisketur. Det var många som tittade på.Vi for vidare ut på piren så långt man kunde komma, uppe från muren hade man fin utsikt både in mot hamnen
och bort mot Vinaros.

Sen var det dags att leta reda på den lavanderia, som kompisarna hade lämnat in sin tvätt på. Den var klar, tvättad och struken.


En snabb vända in på Lidl hann vi med innan det började mörkna, mörkret kommer fort nu redan vid 18 är det skumt och en kvart senare är det mörkt. På torget var alla ungdomar samlade, skolan var slut för dagen. Det blev hela 9,5 km på cykeln idag.De var mycket folk ute, de är på väg ut, vi på väg hem. Här går alla ut vid femtiden, då vi börjar bli sugna på middag och efter middagen är vi för trötta för att ge oss ut på stan igen......luften suger.
Om man nu ska prata mat (vilket ibland är populärt bland bloggare)…… så gjorde jag köttfärsbiffar med lök och champinjoner till middag. I morgon fortsätter vi vår resa. Vädret har varit det samma som igår +14gr på morgonen och ca +20 gr på em soligt med en aning dis och vid vattnet lite blåsigt.

2 kommentarer:

  1. Ja jag hade nog oxå fegat, vill ha varmt vatten vid bad men annars låter det ju ljuvligt att det går att hoppa i så här i november.
    Här kan jag meddela att frosten lagt sig, vita gräsmattor och blir nog att skrapa bilrutor i morgon för dem som ska ut tidigt med bil.

    SvaraRadera
  2. Kan nog hålla med om att man bor i fel land. Å andra sidan är jag glad att ha fötts i ett land där jag förstår språket så bra. Spanska kan jag ju nästan inte alls, så skulle jag fötts där hade det blivit problematiskt 'fnissar'

    SvaraRadera