måndag 21 november 2011

Tandläkarbesök.

I natt var det ett ordentligt oväder som drog över oss. Det blixtrade och small så jag hoppade högt i sängen. Inte nog med att det regnade ....det haglade också.

Idag kl 11.00 hade jag  tid hos den svenska tandläkaren Inger Davidsson på Prima Dental Care. Hon rensade min tand och fyllde den, så jag kan klara mig tills jag kommer hem, då behöver den rotfyllas. Åter igen 185€ fattigare, min tand börjar bli en dyr historia.
Här finns inga flotta diskar, utan här satt sekreterarna vid ett vanligt skrivbord, i samma väntrum som patienterna. Svenska tidningar som lektyr under tiden man väntade. Bilden på väntrummet borde sitta på hennes högra sida för så nära satt vi.
Tänk att YR.no inte kan ha rätt någon gång, nu har de ändrat vädret från sol till regn....precis som om vi inte har fått nog av den varan. Som tur är så är det ganska varmt ändå....kortbyxor/shorts är fortfarande på.
Dagarna börjar bli kortare, det mörknar redan vid 18 tiden och då går det snabbt till helmörkt, särskilt på den plats vi nu står, fricamping vid La Marina Playa,inga gatlampor, men på asfallt och det var vi glada för i natt. Det fanns de som stog nere vid stranden på grus och några gav sig av tidigt i morse när det spöregnade.

Nu har vi bokat plats för bilen på  Alcante Airport Parking 76€ för 21 dagar och det är bara 250 m till parkeringen. Säkert går det att få billigare på annat håll, men eftersom vi kommer tillbaka sent på natten så kan det vara skönt att inte ha för långt till bilen.

6 kommentarer:

 1. Hoppas Du får sova i natt och slippa värk och åska........

  Ulla/

  SvaraRadera
 2. Jag har för mig att tandläkare är gratis eller inte kostar så mycket om man är pensionär i spanien. Jag tror det skulle räcka med att visa upp ett brev från försäkringskassan som visade att man var pensionär. Ett sånt brev skaffade vi innan vi åkte hit. Kanske idé att kolla det.

  SvaraRadera
 3. Anders o Birgitta Vi har ett sådant, men jag är inte så säker på att det gäller för tandläkaren, då tror jag Inger hade sagt det. Hemma får vi ju betala också. Däremot har jag en försäkring som jag ska ringa när vi kommer hem.

  SvaraRadera
 4. Vi har inte riktigt kolla på hur det är med tandläkare här i Portugal. Vi går hos en privat tandläkare och där gäller inga gratis besök och då är vi ju skrivna i Portugal. Jag tror att man kan få gratis eller i alla fall subventionerad tandvård på vårdcentralen. En vårdcentral som ser som något öststatsaktigt och andas fattigdom.

  Jag fick lägga 150 Euro på att rotfylla en tand. Efter några månader var den kapput igen. Eftersom den satt näst längst bak, gjorde jag en så kallad portugis. Jag drog ut den. Den tanden har bråkat med mig sedan 20-års åldern.Nu har den bråkat färdigt.
  /Anna

  SvaraRadera
 5. Glöm inte heller att kolla Tandvårdsbidrag och Högkostnadsskydd för tandvård Kolla mera på FK;s hemsida http://www.forsakringskassan.se/privatpers/tandvard

  SvaraRadera
 6. Anna: jag har redan dragit ut flera stycken och har en sk "brygga" dvs en "falsk" tand hänger på en annan tand.Lär nog få byta ut allt när jag kommer hem.
  Annette: Tack för tipsen, ska kolla det när vi kommer hem.

  SvaraRadera