lördag 12 november 2011

Vi kör mot Denia

Vi ställde klockan för att kunna komma iväg i någorlunda tid, så strax efter 9 var vi klara för avfärd. Målet i dag är Denia. Vi kör ut till stora vägen och där ligger flaskorna och plastpåsar som lastbilschaffisarna slänger ut. Ingen vacker syn. De borde anställa folk som städar vägrenen eller sätta pant på alla plastflaskor.


Vi kör förbi stora grönsaksland, här odlas någon form av kål, även kronärtskockor har vi sett. Även om jag tycker jorden ser mager ut, så tycks det växa bra i den.Vi har ont om gasol och såg en bensinstationsom sålde propangas, nu är flaskan bytt och priset var 13.24€. Nu börjar alla apelsin och clementin odlingar dyka upp och träden dignar av frukt, de har även börjat skörda.
Vi kör N340 mot Casello där vi tar gratis motorväg CV10. På den åker vi även förbi Valencia, för att sedan gå in på N332. Här har det regnat en hel del skulle jag tro, det syns på spåren på marken.
Ibland tar pengarna slut och då stannar byggen av, det fanns många "skelett" som vi såg förra året. Tur vi inte hamnade upp på den här vägen, kunde ha slutat illa. Det sed väldigt komiskt ut med alla påfarter, som är påbörjade och pelare till vägen, som står mitt i apelsinodlingen. 
Nu känner vi igen oss, det är samma väg vi åkte för ett år sedan.
Målet var  ju Denia och här har vi inte varit tidigare. Våra kompisar hade däremot varit här i våras och visste därför var vi kunde stå. På en av gatstumparna som går ner mot stranden går utmårkt att nattparkera åtminstone den här tiden på året.Stranden är lång och här var det ingen som badade idag.Lite skräpigt av tång mm och sanden består av småsten, inte den fina som fanns i Peniscola.Vi sitter ute till halv åtta och det är +19 gr, sen tar vi ett parti Sequence som vi "tjejer"( kan man säga så om oss som snart är 70 år?) vinner.


I morgon far vi mot Benidorm.


3 kommentarer:

 1. Snäckor fanns det i alla fall gott om på den stranden ser jag.

  SvaraRadera
 2. Nu har vi 6,9 gr i skuggan o inga mygg. Kan inte bli bättre!!
  Hls Kurt

  SvaraRadera
 3. härligt!!! Njut!
  Här är ingen värme, grått och runt 5 grader bara på dagarna.

  SvaraRadera