måndag 28 oktober 2019

Vi drar till Grekland


Nu har vi förflyttat oss igen. vi hade brist på Euro och vad gör vi då....jo vi drar till Grekland!


Strax efter att vi lämnat Gjirokastra fick Ingemar syn på en biltvätt och killen som skötte det hela, hade inga kunder. Vi vände snabbt och frågade vad han skulle ha för att tvätta vår skitiga bil....500 leke ca 50 kr, det fanns inget att tveka på. På ca 20 min hade 2 killar tvättat hela bilen skinande ren.


Nu var frågan vilken väg vi skulle ta. Valet blev vägen över berget till Sarande. Visst det var en smal väg, men det var inga större problem att köra den.


Jobbigare hade nog cykelcamparna. Vägen går förbi Syri Kalter eller The Blue Eye som det också kallas. Där hade vi varit tidigare så det blev inget besök den här gången, men är absolut sevärt. N 39 55 23 E 020 11 29


Som vanligt när klockan närmar sig 11 så blir vi fikasugna och idag hade vi ju stigit upp en timma tidigare, eftersom det var byte till vintertid. 
Jag tycker nog vi kan skippa det här med vinter och sommartid.....nu blir det ju mörkt redan kl 5.00 😒
Vi hittade en bra plats att köra av på, men att sitta ute var inget att tänka på....det var fullt av plastflaskor och en massa pappkartonger och allmänt skräpigt. 


Albanerna har inte lärt sig att städa efter sig. Vi fikade inne i bilen och for sedan vidare.


Nu fortsatte vi mot gränsen och vägen är riktigt bra. Åter får vi visa passen och grönt kort när vi kör ur Albanien, men bara passen när vi kör in i Grekland.


Vi hade behövt handla, men eftersom det är Söndag så är Lidl stängt, bankomaten var däremot öppen. Skönt nu har vi euro igen, för det är bra att betala med när vi vänder hemåt genom Albanien.


Polisen har vi sett ofta både i Albanien och nu i Grekland. I Albanien stod de ofta och kollade med fartkameror.


Vi kör mot en plats vi varit på tidigare och efter vägen kan det se ut så här. Kan det vara så att de inte har betalat sin sopavgift? Grannarna längre fram hade inte så fulla tunnor.


Dessa här små hus med ljus, för att hedra en person som omkommit i trafiken, är inget ovanligt. Vi ser de i olika utförande lite överallt efter vägen.


Kor på vägen! Det märks att de är vana vid trafiken, precis som hundarna här nere. Korna går lösa och betar det de kommer åt.


Nu har vi hamnat längst bort på Deprano Beach. I början står en skylt om att husbilar inte får stanna. Vi kör längre bort på stranden, där vi gör sällskap med 3 andra husbilar och nu är det höst så polisen bryr sig inte om oss. Däremot tror jag inte man kan stå här på sommaren. N39 30 55 E020 12 43
Det blev flera dopp i det kristallklara vattnet, som nu höll +23 grader.....så ljuvligt skönt att man inte ville gå upp.


På måndagens morgon körde vi tillbaka till Lidl. Fortfarande stängt! In på internet och kolla vilka helgdagar det firas i Grekland och mycket riktigt var den 28 oktober en helgdag. Det var Ochidagen och den hade vi aldrig hört talas om tidigare. Bara att köra tillbaka till Deprano Beach och fortsätta att bada och njuta av solen.


Vi har mycket att titta på under dagen. Många färjor som kör både till Corfu, de mindre öarna och Italien


Vi har, båda dagarna, haft en fantastisk solnedgång....men myggen har på kvällen hittat oss, det har inte gått att sitta ute så länge som vi vill.


I morgon ska vi köra till Lidl igen för lite proviantering, sen får vi se om vi börjar dra till Albanien på onsdagen eller på torsdagen. 


Det vankas sämre väder och det kan bli en regnig vecka....då vill vi ligga på en camping.

1 kommentar:

  1. Myggen kan ställa till det, synd när ni hittat så fint ställe.

    SvaraRadera