onsdag 9 oktober 2019

Ställplats i Slovenien.

Tisdag den 8 oktober.
Åter igen en lugn natt och efter att ha tömt tankar och fyllt gratis vatten fortsatte vi ut på vägarna.Det blev lite krångel innan vi var ute på rätt väg och även nu är inga betalvägar inlagda.


 Många fält med vinodlingar, men ser inga druvor, så de har nog redan skördat dem.


Det är inte lätt att hålla reda på vilken väg man ska ta, när det är arbetare på vägen och trafiken leds om, då kan det bli problem.Rätt som det är är vi på fel väg och till någon färja ska vi inte och absolut inte till Turkiet! Vi svänger snabbt till vänster och hittar ut igen.Möter vägarbetarna igen, som inte hade hunnit så långt.


Det blev en liten rundtur i terminal-området. 😁


Ibland hamnar vi inne i städer och då kan det vara mycket trafik, men det går bra.Vi kör oftast inte över 80 km/tim även när vi kör på de större vägarna, men det gillar inte de tyngre fordonen utan kör gärna om oss. Marknader har vi sett många nere i Spanien, men den här var nog den minsta vi sett här nere och än så länge den första. 😁Vi kör in i Slovenien och som vanligt.......är tullen tom på folk numera. Lite trist på ett sätt tycker jag.....vi får ju aldrig visa våra pass. 😥Men vi får faktiskt syn på en polis, om han var i arbete eller ej såg vi inte, men han hade sin bil där....kanske det var hastighetskontroll. 😏


Vi hade tittat ut en ställplats i Podgrad N45 32 01 E14 07 16 för 12.50 € med tömning. 
Idag blev det bara 120 km körda och det känns skönt att stanna tidigt, kunna laga mat och....


.....njuta av solen en stund.  Det kom senare 3 husbilar till, men ingen svensk har vi sett till, där emot tyskar, fransmän, schweizare och belgare.Solen visar sig mer och mer och temperaturen når upp till +21. 


3 kommentarer:

  1. Kul att vara med er på resan på bloggen.

    SvaraRadera
  2. I gränsen mellan Slovenien och Kroatien får ni visa pass. ;) För vår del tog det inte så lång tid in till Kroatien men ut från Slovenien satt vi i gränskö ca en timme, inte så kul.

    SvaraRadera
  3. Vägarbeten kan ställa till det, men vår devis brukar vara: man får alltid se saker, natur mm, som man annars skulle missat. Ha dé gott!

    SvaraRadera