söndag 6 oktober 2019

Från Leipzig till Villach


Lördag den 5 okt.
Sov riktigt gott och länge, det märktes att vi behövde det. På morgonen kunde vi se att vi inte var ensamma om att stå på de andra parkeringarna.


Någon sol såg vi inte till utan det var riktigt grått och disigt, när vi fortsatte ut på autobahn. 


Ju längre söder ut vi kom ju bättre blev vädret och rätt som det var sken solen. 


Hösten har börjat sitt intåg även här nere i södra Tyskland. När man åker autobahn så blir det inte så mycket att fota. Vi går ju ganska långt från byarna, men visst är utsikten fin ibland.


Vi hade tänkt gena över orten Straubing, men de hade stängt av den vägen. Här i Tyskland verkar det som om man hellre stänger av och leder trafiken runt ev vägarbeten, vilket gör att man måste köra flera mils omvägar, istället för att stänga av halva vägen. Alltså får vi en omväg på ca 30 km.
Strax utanför Deggendorf kör vi över floden Donau.


Här har det nog odlats något eller så ska man odla. Långa metallstänger, som sedan säkert ska kläs med något.


Vi är nu på väg mot en ställplats i Landau. Det ska vara en större plats och med VA och dessutom gratis.


Och visst hittar vi den. Ett antal husbilar och husvagnar stod där redan. Här håller de på att göra en fin ställplats, med gatstenar som underlag. Vi passade på att tömma toan och fylla vatten 0,50€/50L. El fanns också mot avgift, men det behövde vi inte.


Så här såg dagens rutt ut.

Söndag den 6 okt.
Sov gott även här och fortsatte på morgonen till en bankomat, vi hade ju glömt att plocka ut euro i kontanter. Hemma använder vi ju mest kort och sällan kontanter, nu måste vi tänka om. 
Vi fortsätter mot Salzburg och nu är det ingen autobahn. Kommer förbi fina ängar med raps som lyser fint.


På den här gården tränade de hästar och de var väldigt leksugna såg det ut som.


Vi trodde vi skulle ner till Deindorf och sedan byta väg, men rätt som det är vill "Berit" in på en annan väg. Ok säger jag det är nog en genväg och den ser ju bra ut så den tar vi. Den röda linjen var den tänkta vägen, men det blev den blå vi körde. 


Först var det tvåfiligt och vackert runt omkring, sedan kom kurvorna! Både brant ner och tvära kurvor, sådana som Ingemar inte gillar. 😃 


Vi klarade oss ner, får sedan syn på de blåa prickarna på vägtavlorna...hm...vad betyder det. Skickar en frågan på FB och får svar : 
De flesta reglerande tecken är cirkulära . RÖD RING eller RÖD CIRKEL indikerar ett förbud. En blå cirkel i allmänhet ger en positiv (obligatoriskt) instruktion eller indikerar en rutt för användning endast av speciella klasser av fordonet (se avsnitt om spårvagns tecken och buss- och cykel tecken ). 
Vi har sett massor av blåa prickar idag, men inte blev jag klokare för det. 😃


Vi följer vägen från Burghausen efter floden som gränsar mot Österrike, ner till Tittmoning där vi ska igenom en port. Vi har företräde som tur var.


Vackert målade hus på båda sidor.


Och sedan genom nästa port. Notera "ögonen och näsan" 😁


Stannar till på Laufens ställplats och äter lunch. Ingen plats jag kan rekommendera att sova på.


När vi kommer till Salzburg blir det betalväg genom Österrike. Det är första gången vi ska testa vår EasyGo+privat Brobizz, och hoppas att den ska funka.


Jodå det piper i dosan och inte bara en gång utan vid varje avfart nästan. Även när vi kör in i Tauerntunneln och de kommande tunnlarna. Själv är jag inte så förtjust i att åka km-långa tunnlar, men vad gör man inte för att komma snabbt ner till värmen.


Helt plötsligt möter vi flera km långa köer, som nästan står stilla. Om de ska genom tunnlarna eller om det hänt någon olycka, vet vi inte. Tur det inte är åt det håll vi ska.


Vackra vyer i Österrike, men tyvärr ser man inte så mycket från autobahn, oftast är det träd eller murar som skymmer utsikten. Vi kan i alla fall se att det ligger snö på topparna.


När vi lämnade Landau passade vi på att tanka fullt för 1,269€/L.... vi skulle ha väntat tills vi kom till Österrike för här var det billigare 1.139€/L.


Då har vi som vanligt hittat en parkering även för husbilar i Villach. Ingen service, men det är vi ju inte i behov av ännu.



Nu är det ovisst vilken väg vi tar i morgon. Det får ni se i nästa inlägg. I kväll är det +12 nu hoppas vi det blir varmare dit vi kommer.
Ha det gott alla!

8 kommentarer:

  1. Nu har det gått undan söderut! Hoppas ni snart möter både sol och värme!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det går fort när man vill ha värmen och vädret är dåligt.

      Radera
  2. Önskar er en fortsatt trevlig resa ! Hemma har frosten kommit! Kram

    SvaraRadera
  3. Ni rullar på bra söder ut, lika bra det så ni inte hamnar i någon snö. Imorse fick Jakob skrapa rutorna när han skulle till golfbanan.
    Kram och kör förståndigt

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det ska vi väl inte behöva på ett tag, men vem vet när vi ska hem, hur det ser ut då. 🤞

      Radera
  4. Kommer man bara över alperna brukar värmen komma är min filosofi! Får se hur det blir så här sent på hösten!

    SvaraRadera