måndag 14 oktober 2019

Trogir och camping Sirena.

Det blev en lugn natt på parkeringen i Rogoznica och vi fortsatte mot Trogir. Kör förbi en massa segelbåtar och Ingemar tror att det ska bli en regatta, eftersom det är söndag.Nu trotsar vi värken i benen och tänker ta en promenad i den gamla staden Trogir, som finns med på Unescos världsarvslista.
Vi hittar en gratisparkering med gångavstånd till staden.
N43 30 58 E16 15 29  Nu åkte stavarna fram, men den här gången ska det bli lättare att gå, då vi slipper en massa trappor upp och ned.


Trånga gränder med kullerstenar och som tur är inte så mycket turister att trängas med.

Det bodde faktiskt folk i husen. Strax efter jag tog bilden kom en kvinna med en hund och gick upp för trapporna.Mysiga gamla gränder.Ibland behöver vi vila benen och då är det praktiskt med icke flyttbara pallar.


Så här kan en innergård se ut. Här gillade man växter.


Affärer fanns det, men priserna var för turisterna. 😕


Vi tyckte nog hela innerstaden hade blivit väldigt turistinfluerat. 
Här är det äkta tvättsvampar = havssvampar till ett enormt pris eller vad sägs om den minsta vi kunde hitta ca 4 cm i diameter och till priset 40 kn = ca 58 kr...nej inget för oss. Den största kostade runt 400 kn = ca 580 kr, typiska turistfällor. Här kan du skicka efter en havssvamp till lägre pris om du är intresserad. 
Nej nu har vi sett det mesta, så nu vänder vi tillbaka till husbilen.


Borgen räckte med att se utifrån. De många trapporna upp för att se utsikten, lockade oss inte. Vi hade fortfarande kvar sviter efter promenaden runt Plitvicesjöarna.


Om vi saknade turisterna inne i den gamla staden, så fann vi dem på uteserveringarna vid hamnen.


Det blev en promenad på ca 3 km och det får räcka för den här dagen. Nu ställde vi in "Berit" på en Camping Sirena söder om Split.
Här ser vi flygplanen gå ner för landning.


Split är en storstad och sådana är vi inte så förtjusta i. Ingemar tycker det är alldeles för trångt att åka in med en husbil, så vi åker bara förbi.


Vi hittar Camping Sirena och får en plats. Campingen ligger i terrasser och det är både en brant och kurvig väg ner till den plats vi ska ha, men det går bra.Många nationaliteter, men mest tyskar, ser vi.


Och en svensk bil för första gången på länge.


Framför vår bil går en trappa ner till badstranden och nu äntligen ska jag få ta mitt efterlängtade bad i Kroatien. Tyvärr så kom ingen kamera med, men det blir säkert fler bad....skönt var det i alla fall.
På måndagsmorgon var det dags att fortsätta. Vi betalade 14€ eller 105 Kn ca 152 kr och den billigaste campingen hitintills, med tomma tankar, men fullt med vatten, mot nya mål. Det blev inte så många mil/km vi åkte.
Vädret kan vi inte klaga på +27 och en molnfri himmel.

5 kommentarer:

 1. Vilken härlig resa ni gör. Min föregångare fick åka till Trogir och där trivdes både den gamla husbilen som mina ägare. Typisk Kroatisk stad, liten, mysig med en massa olika mysiga restauranger. Så underbart att se att det fortfarande, trots årstiden är så varmt i Kroatien.

  SvaraRadera
 2. Trogir är verkligen en mysig stad.

  SvaraRadera
 3. Så härligt! Fina foton att njuta av!

  SvaraRadera
 4. Jag läste på Facebook-kommentaren online av en journalist baserad på Förenta staterna avslöjade hur hon hittar ex-kärlekspar pojkvän tillbaka 2 månader efter uppbrott. Jag skickar e-postmeddelande för att kontakta samma Dr.Oduduwa, jag har tro på att saker kommer att fungera till mitt bästa, jag vet att vittnesmål är bevis i verkligheten. Jag insåg att det här skulle vara bra att dela här på detta bloggkommentaravsnitt, för att hjälpa alla som önskar locka till sig kärlek och förtroende till äktenskapshemmet, eftersom jag vet att det kommer att inspirera andra också att återupprätta ex-kärlekspartner snarast tillbaka inom 3 dagar .
  Jag hade turen att skriva ner Dr.Oduduwa e-postkontakt jag träffar online. Jag skickar snabbt e-postmeddelande för att kommunicera med Dr.Oduduwa inom två dagar Dr.Oduduwa hjälpa mig att utföra magiska kärleksförtryck för att föra tillbaka min kärleksman hem, bara 2 dagar det fungerar och min man ringde mig på telefon för att be om ursäkt, Dr.Oduduwa hålla till hans lovade att hjälpa mig och han samlade bara få information mina namn och foto Bild av båda älskare med ljusstickor och andra material som krävs för att göra kärlek till en framgångsrik aktivering. Han anslöt sig tillsammans med magiska kärleksdelar inkantationsbön. I dag vittnar jag med glädje och lycka till världen ... detta är ett av de mest glada ögonblicken i mitt liv. Dr.Oduduwa den storslagna kärleks-stavningen, Lunch förtrollning Kärleksdel på min vägnar för att återlämna min ex-make med sin trollformelande kärleksförtrollningsbön. Jag rekommenderar starkt Oduduwa till alla som vill återställa verklig kärlek och förtroende för äktenskap och trasiga kärleksförhållanden kan förena.
  {dr.oduduwaspellcaster@gmail.com}

  SvaraRadera
 5. Igenkänning! :) Trogir är fint! Vi har varit där två gånger eller kanske tre, en av gångerna stod vi på en camping på ön utanför.

  SvaraRadera