torsdag 24 oktober 2019

Ut på villovägar

Nu är vi klara med Berat och fortsätter ut mot havet. Vi får köra tillbaka en bit och hittar sedan en vägvisare till Fier. Nu blir vägen betydligt sämre och vi får anpassa farten där efter.


Till en början är det lågland med odlingar av tomater och olika sorters kål.


Vissa bitar är verkligen dåliga, men vi kommer fram. Möter både bussar och lastbilar och kan de köra så kan nog vi också.Vi ser olika typer av byggnationer. Ibland med tak och ibland utan, oftast målade i pastellfärger eller med inspiration av de romerska byggnaderna, som finns här intill.Ett hus bröt mot det traditionsenliga och såg ut som hälften av en båt. Kanske var han kapten, han som byggde?  Vem vet....häftigt var det. 😀


Affärer gör man överallt, bara man har ett skjul.


Skulle man sakna en fälg, så finns det säkert här.


Vi kommer in i Fier och nu blir det trafik. Här parkerar man mitt i körbanan, men sätter på varningsljuset och då är det bara för oss andra trafikanter att se upp.Jag hade hittat en plats vid havet där man kunde stå med bilen. Nu var det bara hur vi skulle hitta dit? Enligt min Autoroute och GPS så skulle vi längre söder ut förbi Fier och sedan till höger. Jodå vi hittar en väg ganska fin, lång och rak.Men den vek av åt fel håll och rätt som det var tog den slut! Bara att vända tillbaka och testa nästa väg.


Då hamnade vi på den riktiga landsbygden, med bondgårdar och djur. Här hade nog ingen svensk husbil varit inne tidigare, för de var väldigt nyfikna på vilka vi var. 😃


Vi kör tillbaka ut till den större vägen och hamnar upp på en motorväg under byggnad. Omöjlig att komma av från, förrän norr om Fier. Jaha... då kör vi tillbaka till Fier igen och testar en annan väg.


Vi hittar vägen till slut och kör mot Apollonia en romersk utgrävning , men vi stannar inte. Nedan kan du se en film därifrån.  
Staden som namnges av guden Apollo. Det fanns 24 andra städer med namnet Apollo , men Illyrias Apollo var den viktigaste och spelade en viktig roll som handelsförmedlare mellan hellenisterna och illyrierna. Det uppskattas att staden hade cirka 60 000 invånare.


Vi fortsätter och tror vi hittat rätt väg.


Hoppsan ska vi över där...håller den? Jo... sopbilen hade åkt före, då kan nog vi också åka.


Efter att kört fel ännu en gång, så hittar vi till slut rätt väg och en otroligt lång sandstrand.


Folktomt så när som på några, som jobbade på ett hus/restaurang och några nyfikna ungdomar på moped. Tyvärr ganska skräpigt med en hel del plastflaskor och annat skräp.Barer och små restauranger stängda för vintern. Nej vi stannar inte utan åker vidare. 
För den som är intresserad N40 43 33 E19 22 07


Tillbaka över bron. Vi ser fiskare strax innan, som hade fiskat fina krabbor, men de var nog inte till salu.


Så här snurrade vi runt innan vi hittade stranden. Det går inte alltid att lita på GPS jag fick använda både papperskarta och Google Maps på telefonen.Vi fortsätter tillbaka till Fier efter floden.


Mycket butiker inne i stan, en hel del med begagnade skor och kläder .


Ut på motorvägen igen, för snabbare fart mot en camping. Hur var det nu med alla förbud på motorvägar? Inte gå, inte cykla och 😏.....det verkar inte gälla här.


Kommer så till Vlore. Följer stranden, som även här är nästan folktom trots värmen både på land och i hav.

Så ser vi husbilarna och att här finns en Camping Vlora, här svänger vi ner, 15 € inkl el och wifi.
N 40 22 41 E 19 28 52


Det finns en strand men ganska stenig. Inget bad idag då det fort blir djupt och blåser.


Så här har vi åkt idag. Temperaturen har varit runt +28 och den klagar vi inte på, vi har haft ett kanonväder under hela resan och det kommer att fortsätta några dagar till. 


I morgon ska vi utforska lite andra vägar.

2 kommentarer:

  1. Så otroligt svårkört det verkar vara där. Vi har också irrat lite idag, men inte alls så som ni.

    SvaraRadera
  2. Verkar som Albanien har sämre vägar på landsbygden än Portugal.
    Vi har fått tips om appen WASE som de flesta tycker är bättre än Google maps! Testa gärna ute i obygden!

    SvaraRadera