fredag 18 oktober 2019

Montenegro


Camping Safari Beach
Började morgonen med att sitta i telefonkö till Easygo+Brobizz, då vi inte har kunnat se var de har dragit några pengar, för motorvägen genom Österrike.  Tänkte att den kanske inte funkade, trots att vi hörde hur den pep varje påfart och tunnel. Fick till slut, efter 30 in, kontakt. Jodå visst hade den dragit pengar från ett kort, så vi kunde köra lugnt enligt den danska damen. Varför har de ingen svensktalande på kundservicen? Skönt nu kunde vi köra vidare söder över.


Kunde konstatera att vi bara har varit ute i 2 veckor, men det känns som om det var en månad.


Vi hade inte så långt till gränsen mellan Kroatien och Montenegro.  Snart hamnade vi i en ny kö. Här blev det en väntan på ca 20 minuter innan det var vår tur att visa fram passen. Sedan åka några hundra meter för att åter visa passen och få en stämpel, när vi körde in i Montenegro. Förra gången vi åkte här var 2014.


Här kommer det att bli problem med att stanna, för vi ser skyltar om att husbilar är förbjudna att stanna efter hela kusten.  Så var det inte för 5 år sedan.


Vi fortsätter mot Kotorbukten, funderar på att ta färjan över, men bestämmer oss för att köra runt. Det blir visserligen några extra och onödiga mil, men det kan bli fina bilder här ifrån, annars får det bli gamla foton. 
 Söker en plats att stanna till på för lite lättlunch och hittar en plats med fin utsikt.



Fortsätter sedan runt bukten och kommer fram till Kotor. Ingen jättebåt låg där, som förra gången, men oj vad mycket folk. Vi är inte intresserade av dessa turistställen och gör som vanligt…..åker förbi.



Dessutom märker vi att även här finns en massa förbudsskyltar för husbilar och svårt att få parkering..
Åker ut mot kusten och vi har fina vyer och ett fint väder. 



Stannar till i en by för att köpa lite bröd. Här är det € som gäller. Brödet kostade 0,80€. Kan undra varför Montenegro har euro, men inte Kroatien? Nu hade klockan hunnit bli 16.00 och det var dags för att leta en camping.  
Här har man verkligen satsat på "sjöutsikt" och grönskande balkonger.


Badplatserna ligger tomma trots det fina vädret och säkert minst +20 i vattnet.


Än funkar mitt internet och jag kunde gå in på Campercontact och hittade en plats vid havet, Camping Safari Beach. Det skulle sedan visa sig bli väldigt dyrt att använda nätet, för här i Montenegro kostar det 5kr/mb och jag hade ju varit inne en hel del utan att ha tänkt på det..


Här kan man verkligen få vattenutsikt och med en lång sandstrand.
För oss får inte den här campingen så högt betyg. Ett stort antal vilda hundar fanns alldeles runt omkring och mötte oss närgånget, vilket jag inte gillade. Ingen mottagning på TV och inget internet, bara vid receptionen. Visserligen nybyggda lokaler för toaletter och duschar, men det behövde vi ju inte.  


För denna plats betalade vi 23€ och lämnade den nästa dag.
I morgon blir det nog Albanien.
Ha det gott alla!

6 kommentarer:

  1. Härligt att följa er på resan. Ha det gott.
    Kram

    SvaraRadera
  2. Nu är du i trakter som jag inte varit i modern tid. Spännande att se.

    SvaraRadera
  3. Så långt ni hunnit på bara ett par veckor. Det ska bli intressant att följa er söderut för det här är helt vita fläckar på vår karta.
    Vilka häftiga berg du fångat med kameran.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi var här nere för 5 år sedan 2014 du kan läsa om den resan på vänster sida i bloggen.

      Radera
  4. Åh nej vilda hundar är något jag blir rädd för, har blivit biten 3 gånger av olika hundar när jag var yngre. Annars ser platsen härlig ut med stranden bredvid.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var en av anledningarna till att vi inte stannade.

      Radera