torsdag 17 oktober 2019

Gasol, ny Camping och avloppsproblem


Efter fricampingen i Neum fortsatte vi den korta sträckan till nästa tull... där vi ska in i Kroatien igen. Och äntligen är det någon som vill kolla våra pass. Jag tror till och med vi fick en stämpel. 😁
Vi fortsatte nu mot Dubrovnik, inte för att vi har någon lust att stanna till i stan, det är alldeles för varmt för stadspromenader, men vi måste ställa in en ort så "Berit" hittar. Vi möter massor av små bilar, det har tydligen varit en träff för dessa bilar någonstans. Tyvärr fastnade inte de finaste lilla mintgröna bilen på bild.


För ett par dagar sedan tog gasolen slut och vi fick koppla in reserven.  Ingemar tyckte vi skulle fylla gasol innan vi kommer till Albanien. Vi får syn på skylten LPG/GPL och svänger av en liten bit från den större vägen och hittar en gasoldepå. Koordinater se kartan, priset 4.46 kn/L och för ca 20 L = 86,70 kn ca 135 kr billigt tyckte vi.


Vi passerar Dubrovnik ganska högt, men kan ändå få några kort på både bron och de fartyg som låg vid kajen.


Det är enorma fartyg som lägger till här. Jag har många gånger drömt om att få åka med en sådan båt, men eftersom jag ogillar sjön lika mycket som jag ogillar att flyga, så får det nog bara bli en dröm.


Där emot skulle jag vilja gå runt i det gamla Dubrovnik. Vi får väl se om det kan bli på tillbakavägen.


Flera stora fina båtar på vattnet, som alla har Dubrovnik som mål.


Även andra små fartyg....med samma mål.


Vi hittar Camping Kate som ligger i två terrasser, med plana platser. Vi valde den översta. Kostar 108 kn utan el. nu under lågsäsong. Det visade sig att de hade moderna tvättmaskiner och nu passade jag på att tvätta, 25 kn/maskin. Fina toaletter och duschar. Dessutom bra wifi.


Precis bredvid bilen har vi ett träd, med "kottar". Det röda är frön. Någon som vet namnet?
Tillägg
Fick svar från min syster i USA att det är "kottar" från Magnoliaträdet. Det hade jag aldrig kunnat gissa.


Vi hade upptäckt att vattnet rann ner dåligt i handfatet. Dags för Ingemar att ta sig en titt på felet. Efter att ha kopplat loss vattenlåset, kunde han konstatera att det nog inte var så konstigt att det var problem, det var nästan tätt. Tillbaka med "låset" efter rengöring och nu blev det fart på vattnet.


Idag startade jag en vittvätt, bäst att passa på när vi hade tillgång till bra tvättmaskin. Trots värmen tar det lång tid för tvätten att torka.
Sedan blev det en lång promenad till stranden, med massor av trappor både ner och tillbaka. Idag blev det inte något bad, vi skulle bara kolla in själva byn Mlini.


Vi valde tyvärr inte den närmsta vägen, så det blev en hel del trappsteg, faktiskt 225 st på vägen ner och ca 165 st på tillbakavägen, det blev till slut en 3 km lång promenad.
Lite vila och vattenintag. Många hotell och fortfarande en hel del gäster. Och äntligen fick vi ta en bild av de fina jättestora plymerna.


Vi kollar in hotellen med de stora simbassängerna, ingen som badade där, men på stranden fanns en del och även i vattnet. 


Sen var det dags för trapporna upp tillbaka till campingen. Tur det fanns en soffa att vila sig på.Tillbaka på campingen blev det duschen direkt, så varmt och svettigt. Man ska ju inte önska sämre väder, för det kommer det säkert att bli, men några grader lägre temp skulle inte skada.

Idag +26 och en strålande 🌞

13 kommentarer:

 1. Ni har väder och värme som vi här på ön.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja så här bra väder hade vi inte för 5 år sedan.

   Radera
 2. Lika varmt i Albufeira så vi njuter också!

  SvaraRadera
 3. Verkligen fina upplevelser och fantastiskt fina badmöjligheter i Medelhavets renaste vatten. Låter och ser underbart ut nu när mörkret blir allt mer påtagligt här uppe i norra Europa och snart är det dax att ställa tillbaka kl 1 tim, bara ngn vecka kvar innan det mörknar redan kl 17:00.

  Bada, njut av värmen,bada igen, vandra i pinje & rosmarindoft medans tid är.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vi njuter för fullt, men det blir också många mil i bilen.

   Radera
 4. Ni ser ut att ha det riktigt härligt, är avis på den blå himlen, här är det bara grått och duggregn.

  SvaraRadera
 5. Njut av sol och värme så mycket ni kan. Här har vi haft ett par dagar när det inte blivit ljust på hela dagen....
  Vi kan verkligen rekommendera Gamla stan i Dubrovnik, riktigt fint med sin stadsmur även om vi inte är några stadsmänniskkor...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja den hade jag ju gärna önskat se. Vi får se vilken väg det bli hem.

   Radera
 6. Det var det värsta vilka stora fartyg ni såg där. Ibland undrar man eftersom dom är så stora..att dom inte sjunker ?. Jag är likadan jag gillar inte heller båtar och flyg det kan jag stå ut med om jag måste...annars är husbilen perfekt att köra och åka i:) Ni ser ut att ha det jättehärligt i sommarvärmen.

  SvaraRadera
 7. Kottarna du såg är från Magnoliaträdet.

  SvaraRadera