torsdag 3 oktober 2019

Start mot värmen med vissa förhinder

Morgonen startade inte bra. I fredags var Ingemar till tandläkaren för en rotfyllning. Den tiden hade vi väntat på i 3 månader. 😡 Själva borrandet och allt som hör till gick bra, värre blev det på natten. Han hade en inflammation i tanden och den gjorde sig nu påmind under nätterna som kom. Så på måndagsmorgonen ringde han och fick komma akut för ny rensning av tanden. 2 nya nätter då han sov dåligt på grund av värken. Ringde igen på onsdagsmorgonen och fick till slut utskrivet antibiotika. Under tiden han var till apoteket, så passade jag på att träna lite med min nya drönare, som jag fick av syrran, när hon var här. Det är inte lätt att sköta spakarna på kontrollen och det slutade givetvis med att den hamnade på grannens garagetak. Jag lyckades i alla fall att ta en bild på mig själv när jag testade. 😁Grannen var inte hemma, så vi fick vänta en stund, men när Ingemar kom, kunde han till slut hämta ner den. 
Nu var det dags att starta vår resa mot värmen. 
Trodde vi ja! Då lyser en lampa ilsket rött, att något är fel. Den här lampan hade vi sett tidigare, men glömt bort. Ringer vår servicekille och vi kunde fara dit. Vatten i oljefiltret!! De blåser ur och torkar och lampan slocknar. Skönt nu äntligen skulle vi kunna starta vår resa.


Vi kör mot Borås och där möter vi ett ordentligt oväder.


Vi skulle sedan vidare till Kinna och sonen för att lämna lite saker. Ingen var hemma så vi lämnar det vi hade med och styrde sedan mot Svenljunga.

Vi skulle bara titta in på en snabbis hos Ulla och Torgny, som startar sin resa en vecka senare än oss.


Där blev vi bjudna på lunch, en jättegod gryta som Torgny fixat. Lite småprat innan det var dags för oss att fortsätta.


Vi riktade nu in oss på Ullared och gasolpåfyllning hos Husbilsprylen. Det var en helt tom P11 och kostade 247 kr. 
Det kommer att bli kallt om nätterna genom Tyskland, så 2 fulla flaskor behövs nog.

Om det var oväder i Borås, så blev det allt lite sol när vi närmade oss Falkenberg.


Halländska slätter kan också vara vackra.


Det blev bara ett snabbt fikastopp, intag av penicillin och så vidare. Mörkret kom fort så även ett nytt regnväder, men vad gör väl det när vi har varmt i bilen.


Av Torgny fick vi tips om en gratis övernattningsplats. Albäcksskogens parkering strax utanför Trelleborg. N 55°22'40", E 13°06'07"

In bland villorna och i slutet av gatan hittade vi platsen. Där stod redan en husbil.


 Nu hade Ingemars penicillin börjat verka och han hade inte lika ont längre, men var väldigt trött, så det blev tidigt i säng. Tur var väl det för det blev lite dåligt med sömn även i natt. Klockan hade vi satt på 6.30 men redan 5.30 var vi båda uppe.  
På kvällen var där mörkt. så det fick bli ett kort på morgonen och då hade det kommit 2 nya HB under kvällen.
Vi körde i god tid till färjan och hamnade först i kön. Stena Lines båt anlände.


Nu skulle vi fördriva tiden... 4 timmar ombord. Korsord, tidningar, datorer, smörgåsar och frukt hade vi med, kaffe köpte vi.


Tiden gick hyfsat fort, trots min värk, som gjorde så det var svårt att ha glasögonen på och läsa. Ingemar hade mindre ont nu, men kände sig trött. Att ta kort genom en skitig ruta på de vita klipporna är inte lätt, men vi hade en lugn överfart.


Väl över i Sassnitz styrde vi mot den ställplats där Jakob och Yvonne, som har bloggen JoY hade stått över natten. De skulle senare på em åka med samma färja som vi hade åkt. Det var ju lunchdags så vi passade på att äta och fika tillsammans, under tiden vi ventilerade om husbilslivet och tips.


Och naturligtvis måste vi ta en selfies också.


Vi fortsatte sedan mot närmsta tankställe där vi betalade 1.249€/L lite billigare än hemma. Sedan vidare till en gratis parkering vid en Idrottshall i Neubrandenburg
N 53°32'56", E 13°15'16"

Trötta är vi båda efter flera dagars dålig sömn, så nu hoppas vi att natten blir lugn. Någon TV eller internet blev det inte, då det var dålig mottagning här. Senare på kvällen kunde jag använda min telefon och dela ut internet så att jag kunde blogga.


Det är kallt även här, i skrivandes stund +8 mot för 5 år sedan då det var +18 samma dag. 😏

12 kommentarer:

 1. Ha en trevlig resa! Ser fram mot vinterns trevligaste läsning med fina bilder som har börjat!! ☺️ 🚐..💕

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja vi får hoppas vi får bra väder och ånga fina upplevelser,

   Radera
 2. Då får vi hoppas all tandvärk och annat elände ger med sig så ni barakan njuta av en härlig resa.
  Vi fick en trevlig färjeöverfart tillsammans med Yvonne och Jakob, fyra timmar försvann i ett nafs.
  Nu kommer vi att följa med på er resa ner mot Balkan. Ha det riktigt gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det får vi hoppas att allt blir bra. Så kul att ni träffade JoY, med bekanta går resan så mycket snabbare.

   Radera
 3. Vi kommer också att följa er i vinter kul med era berättelser och fina kort och följa er på kartan.
  Önskar er fortsatt trevlig resa.

  SvaraRadera
 4. Det var ju bra att allt ordnade sig och ni kom iväg. Se nu till att hålla er friska och håll ordning på drönaren, du minns väl Jakobs hamnade, i Norge!
  Tack för trevlig fikapratstund.
  KramKram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för trevligt samvaro även om den var kort. Ja jag kan förstå varför Jakobs drönare försvann,det är inte lätt att sköta en joystick när man inte är van att göra det, men jag ska träna.

   Radera
 5. Då är ni på väg, trots en del motgångar. Ha en bra resa!

  SvaraRadera
 6. Kör försiktigt och visa oss många fina platser, ska bli kul att följa

  SvaraRadera
 7. Kul att ni kunde träffa Jakob och Yvonne och fika lite tillsammans innan ni fortsatte åt varsitt håll. Spännande att höra att du fått dej en drönare...vad är det för en du flyger med numera ?Spännande att se bilder och filmer framöver nu då:) Ha en fin fortsatt resa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jättetrevligt att träffa på JoY. Det är ingen dyr drönare, syrran hade ropat in den på auktion, men hon är så skakig i sina händer så hon gav den till mig. Hoppas kunna träna på någon större äng och kanske få till någon bild.

   Radera