torsdag 22 mars 2012

Vi fortsätter mot Italiens ostkust

Det känns i våra kroppar att vi travat runt i Pompei i två dagar 4,5 timmar varje dag. Undras hur många km vi har gått? 
Vi började morgonen med att leta efter var man kunde köpa frimärken till våra vykort, det är inte som i Sverige, på mackar och i affärer ,nej här finns det i regel i tobaksaffärerna. Jag förbrukar en hel del G på internet (korten tar en del) och nu var de slut, men det är inga problem med att hitta påfyllningsställen, jag använder TIM och det kan man även fylla på hos bensinstationerna. 
Nu var vi klara för avfärd igen. 
Inte det lättaste att hitta rätt väg ut ur Pompei inte ens med GPS, vi hamnade som vanligt inne på smågatorna bland lastbilar och personbilar. Det jobbigaste som jag upplevde det, är när de kommer från höger och ska köra ut på den väg vi kommer....då kör de ut halva bilen i gatan så man måste väja för dem. Och tutan använder de gärna.


Vi körde betalväg ca 10 mil och det kostade 4,60€ inget man klagar på. Det man vill klaga på är väl dessa sopberg, som ligger efter vägarna. På några ställen har vi sett att de börjat städa upp lite. Faktum är att nu är det skräpigare i Italien än i Spanien.


 Vi börjar nu köra inåt landet och då blommar det för fullt i (det som jag fått för mig) mandelträden, om det är rätt vet jag inte men vackert är det.Bergen ger vackra vyer men det är lite disigt.På varje topp ligger en by. (Ursäkta suddiga bilder men asfalten är så dålig och då skakar kameran och kan inte hålla skärpan.)


Vi möter många lastbilar, men ibland får man ett sådant här möte.


Vi börjar få problem med vänster hjullager bak, det låter inget bra. I morgon ska vi söka upp en Fiat-verkstad inte långt från den plats, vi står på i natt.
Vi hittade en gratisplats i Board Atlas, Petacciata N 42°02´01 E014°51´02 ca 75 km söder om Pescara. Det är en stor parkering bredvid järnvägsstationen Montenero och här står vi i nu. Dagens etapp 210 km. Vädret soligt med en aning dis och +20°

7 kommentarer:

 1. Det här med skräpet har vi också kommenterat flera gånger på vår sida, vad har det tagit åt folk som bär SIF åt som de gör. Måste vara en mentalitetsfråga "worldwide" tror vi. Tråkigt är det dock. Träden är jättevackra, kan den vita vara haggtorn, finns ju mycket av också i Tyskland. 3M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror det är Mandelträd båda två, söt och bittermandel. Har aldrig sett så mycket blommor på kvistarna som här i södra europa. Visst är det vackert.

   Radera
 2. Vilka underbart blommande träd. Hoppas det ordnar till sig för er med bilen i morgon.

  SvaraRadera
 3. Hej på er Maggan o Ingemar. De va svettiga dagar ni hade i P. Hoppas att det inte SKITER sig med lagret på bilen utan att ni kan styra mot U-hamn utan problem. Själva håller vi på att tanka upp vår bil med både vatten o Diesel. (skulle skrivit brännvin men det gör jag inte) Tankade idag för 14,99 spänn så nu börjar det bli riktigt "BILLIGT". Hur mycket betalar man idag nere i Europa. Är det som här ELLER.
  (akta blyfoten)
  Hls från Monica o Kurt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var billigt med diesel, här tankade vi för mellan 17-18kr. Spanien var billigare ca 13kr, Frankrike ca 15kr. På väg hemåt.

   Radera
 4. Ja betalvägen verkade ju inte allt för dyr. Lycka till med hjullagret. Vad trist med soporna längs vägarna, men desto finare med de rosa/lila träden.

  SvaraRadera
 5. Härliga bilder från er resa. Vi såg också de fina lilablommande träden och undrade vad de är för sort.

  SvaraRadera