torsdag 29 mars 2012

Marostica med ringmur.

Vi tog det lugnt på fm termometern visade + 11° som sedan snabbt steg till +20° Vid tolv-tiden var vi klara för att åka först till Lidl för påfyllning av kyl och barskåp. Landskapet är ganska platt och tråkigt så jag stickar i stället för att ta kort. Ingemar hittar en parkering för rök och fikastopp. Just när vi sitter där och äter blir vi omringade av polisbilar.Det visade sig att det var inte oss det gällde, utan de stoppade lastbilarna för att kolla deras körschema.


Nu fortsatte vi mot förbi Treviso och mot Bassano de Grappa, lite sv om den staden ligger en ort som heter Marostica.


I Marostica skulle det finnas en parkering där vi kanske kunde stå för natten.


Här står vi nu N45°44´38 E011°39´06 och här finns vatten och tömning och det är gratis. Det är en Camperclub Marostica som har fixat allt.

Här finns också en ringmur med 2 slott ett högt upp och ett nere i stan.


Söker man på Marostica, får man veta att det spelas schack, med mänskliga pjäser, varje jämt år andra veckan i september. 
Detta spel kommer från mitten av 1400 talet då 2 riddare blev kära i samma flicka och skulle duellera om henne. Det gillade inte slottsherren, han ville inte se blod flyta, så han bestämde att de två skulle spela schack den som vann skulle få flickan, men förloraren gick inte lottlös, han skulle få hennes lillasyster. Det skulle vara musik och dans och stadens invånare skulle vara åskådare.

Mer om det här får ni veta i morgon då vi ska försöka ta oss upp till det översta slottet, som ni ser på bilden.
Värmen idag kan vi inte klaga på, det har varit den varmaste hitills +26° och det när klockan är 18.00


2 kommentarer:

  1. Härligt!! Ser jättefint ut! Kul att promenera dit upp, tar säkert på lite :-)

    SvaraRadera
  2. Vi säger som vi gjort tidigare, hur i hela fridens namn lyckas ni hitta så härliga ställen? Stadsmuren ser ju nästan ut som kinesiska muren. Blir säkert många foton att drömma sig bort över imorgon. Ha en spännande utflykt! Vi kollar gärna imorgon. 3M

    SvaraRadera