måndag 26 mars 2012

Comacchio ett lilla Venedig

Ibland när vi söker ställplatser, ger det lite spänning om vi inte vet så mycket om den, bara att den ligger i någon by/stad. Så var det i går, jag hade sett i BA att det skulle finnas en i Comacchio N43°41´26 E012°11´05 nära en kanal. Vi hade ett vykort som skulle postas och här är det ont om postlådor vill jag mena, samma som när man ska ha frimärken. Vi kom till en fin parkering  och tog en tur in mot centrum.
Fiskebodar på flera ställen och så.....alla kanaler, vi hade kommit till "Lilla Venedig". Det här är en kanalkorsning.
Massor av kanaler åt alla håll och många fina broar över dem.


Andra sidan av kanalkorsningen


En titt in i kyrkan gjorde vi också.


Det gäller att ha bra koll var man har hjulen när man ska parkera här.
Undras hur många bilar som hamnat i kanalen?Utsmyckningar fanns också, både i form av skulpturer och båtar.
En gammal kanalbåt granskas av fd båtbyggaren.


Broar överallt och fina trappor som ansluter , en helmysig stad.


Det var en postlåda vi var ute efter, när vi fann detta kanalsystem, och till slut något inklämt hittade vi den.Den här lilla staden är verkligen något som vi kan rekommendera ett besök i. På kanalen och vid sidan fanns restauranger och barer. Fiskrätter är stans specialitet. 
Idag for vi vidare med "Berit" inställd på en camping/stpl i Lido de Jesolo.
Nu hade vi valt bort både betalvägar och trafik. Berit valde inte den väg vi hade trott, utan mer inåt landet och tur var väl det för det var mycket bättre asfalt och nästan ingen trafik. Landskapet ser mer ut som Skåne nu, inga berg längre men många solpaneler på åkrarna.
Vi åker efter flera kanaler.

Vid 16 tiden är vi framme vid den första ställplatsen som skulle ligga närmare vattnet, men där fanns ingen, vi åkte tvärs över vägen till Campeggio Bosco Pineto N 43°31´21 E012°41´19. Det fanns en Camp/stpl till, men den såg inget trevlig ut.


 Nu stannar vi här ett par dagar, så jag kan passa på att tvätta, städa bilen och vi kan gå ner till stranden, kanske ta en cykeltur, för vädret ska ju bli bra.
Än så länge har vi varit de enda svenskarna på de platser vi besökt eller nattparkerat på, några tyskar  och några engelsmän har vi träffat på. Det verkar som om alla svenskar håller sig nere i Spanien eller Portugal. Den här årstiden har det varit perfekt att åka här i Italien. Vädret precis lagom, trängsel eller köbildning till sevärdheter, ingen. Det enda vi saknat ibland är någon att prata svenska med....men vi får väl hålla till godo med varandra :-)

8 kommentarer:

 1. Vilken fin och annorlunda stad, men att parkera längs med kanalen skulle jag nog inte våga, det skulle vara som att gå för nära kanten på ett stup....uscha.

  SvaraRadera
 2. Vad fint och charmigt det ser ut! Det finns nog flera såna här små speciella ställen, som man missar eftersom man bara känner till de stora sevärdheterna.

  SvaraRadera
 3. Den ställplatsen i Comacchio är nu kopierad, tror att vi kommer åt de hållen på vår resa:) En sådan mysig stad kan man ju inte bara åka förbi som vi tidigare gjort.
  Få en skön vila innan resan hem fortsätter.

  SvaraRadera
 4. Ni är helt otroliga med att hitta fantastiska ställen! Ni är ju de riktiga proffsen. Att dessutom dela med er dels med så mycket fina bilder så man känner sig delaktiga. Dels att också skriva kordinaterna så att vi som inte varit där kan åka dit. Förnämligt. Vi har antecknat många av era kordinater, så vi tackar för dem. Vi fortsätter följa med på er resa. Kör försiktigt. 3M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju det som är så roligt att hitta nya platser, som kanske inte är så kända, som man sen kan tipsa andra om. Och de är minst lika sevärda som de stora och kända. Italien har säkert massor av sådana platser. Det gäller bara att inte alltid åka de största vägarna. Ha det gott alla.

   Radera
 5. Så mycket fint ni har sett och vi också tack vare dina ljuvliga bilder!! Ha dé fortsatt bra!

  SvaraRadera
 6. Margareth o Svenmåndag, 26 mars, 2012

  Roligt att följa er väg genom Italien!Här håller vi på att tillfriskna från feber, hosta och trötthet med hjälp av antibiotika. Utanför persiennen är det vår.Kram

  SvaraRadera
 7. Så trevligt att hitta en liten pärla så där helt apropå!

  SvaraRadera