fredag 16 mars 2012

Mot Livorno ....bara tunnlar

Torsdag den 15/3 -12

Mulen morgon och +11 gr. Vi kom iväg vid halv 11 tiden efter att ha tömt och fyllt vatten. Vi tog motorvägen då vi i höstas hade åkt den krokiga och kurviga vägen över Cinque Terre och vi ville komma en bit på väg.
Det blev tunnel på tunnel och inte mycket att ta kort på. Stannade till på ett rastställe för en fika och rökpause. 

När vi passerat Genova och La Spezia tyckte vi att det var dags att gå av motorvägen. Det kostade 22.20€ för ca 20 mil.


Nu körde vi efter kusten och det var många stopp vid rödljusen, men mer att se än på motorvägen.
Vi hade funderingar på att köra in till Pisa, vilket vi också gjorde, men när vi fick se hur mycket folk det var som skulle in och ta kort....då körde vi vidare.
Kom förbi något som var väl inhägnat...kanske något militärt? Efter den här vägen fanns också ”köpetöser” och en del stod i bara minimala bikinis.....usch så kallt, det var ju eftermiddag.... stackars tjejer.
Nu var ”Berit” inställd på en gratis stpl i hamnen vid färjeläget i Livorno. Vi åkte genom en del industriområden och här kunde vi se alla nya bilar som ut till kunder.


Hittade stpl och här fanns 1 husbil och så vi. Vi har i alla fall en otroligt fint ”grafitimålad” båt bakom oss, Moby Vincent var namnet.


Solen har lyst lite till och från och det har blivit lite svalare + 16 gr.

2 kommentarer:

  1. Ni rör er i det området, som vi var i, i somras. Då åkte vi ner utmed kusten till den lilla orten Vada, strax söder om Livorno. Härliga stränder men kanske inte dags för beachen ännu? Ni har inte så långt till de varma källorna, där man kan sitta länge i vattnet. Fortsatt trevlig resa.

    SvaraRadera
  2. Stanna inte för länge för då kanske dom Graffitti målar er bil!!!
    Hls Kurt.

    SvaraRadera