söndag 18 mars 2012

Från Saturnia via Pitigliano till Blera

Tack alla för era kommentarer, det är så kul att få respons på det jag skriver om.
I dag fortsatte vi vår resa, frågan var vart ska vi åka. Valet blev... att vi kör runt sjön Lago de Bolsena väg SR 74. Vägen var som ni ser ordentligt kurvig Ingemar hade fullt upp med att ratta.



Vi kom sedan fram till byn/stan Pitigliano, innan vi kom till sjön. Byn/stan såg intressant ut redan från vägen, ett gytter av hus och i botten syntes grottboningar.


Vägen dit hade många kraftiga kurvor, men vi hade sett bussen köra, så då skulle väl vi också kunna.


I byn/stan var det ännu mer kurvor och den svåraste var nog mitt i byn, det var en 180° kurva som dessutom var brant i svängen, det började det slira så vi fick backa en bit och ta ny sats. Här är den kurvan, ni ska veta att det var fullt av folk och bilar bakom mig och kameran.



Vi hittade en stpl N 42°38´14 E11°40´47 för husbilar och bussar och tyckte att byn verkade intressant så vi stannade där. 
Tog sedan en promenad på ca 800 m ner till den äldsta delen av byn. Vi kollade i boken om Italien och där fanns den omnämnd, där stog :

Byn ligger högt ovanför Lentedalens grottgenomborrade klippor. I gyttret av dess labyrintliknande medeltida gator finns ett litet judiskt getto, som grundades av judar på 1600-talet på flykt undan katolsk förföljelse


 Vi tyckte det lät intressant och vi hade sett från vägen att grottboningar fanns det.




Små smala gränder och hus i flera våningar, deras byggnationer var imponerande, med alla trappor och små gränder.






Kunde inte låta bli att ta en bild på den här trevliga trampsulkyn eller vad man nu ska kalla den.


Många souvernirbutiker fanns det och massor av vinbutiker, med byns eget märke. Vi köpte bara en gjutjärnsklocka att ha vid dörren hemma.


Efter genomförd stadsvandring blev det dags för lite snabbmat och sen fortsätta dit näsan pekar :-)
Vi använder både Bord Atlas och internet-sidan http://www.camperonline.it/area_di_sosta_cerca.asp?Nazione=Italia&tipo=1
i den hittade vi en parkering i byn Blera långt ut på landsbygden. Ställde in "Berit" på N42.271601 E12.028238 som blir N42°16´17 E12°01´42 
Det skulle vara en parkering med ljus, gratis.


Något dålig asfalt på vägarna men fram kom vi och här står vi nu tillsammans med ett antal tivolivagnar, för här var det fest igår.


Vi har idag kört bara 12 mil, men sett desto mer än man gör när man kör de stora vägarna. Den blå linjen är den väg vi åkt. Alla röda märken är stpl o campingar från Board Atlas, som jag har inlagda på Autoroutern.


Skicka gärna en kommentar, jag blir så glad när ja ser dem.
Vädret idag ganska mulet men ibland en solglimt, lite blåsigt och ca + 16° nu i kväll + 14°
Ett tillägg om ni besöker Saturnias källor fortsätt då mot Pitigliano, den byn är verkligen värd ett besök.

10 kommentarer:

  1. Grrr vad less jag blir på google som tar bort mina kommentarer när jag publicerar. Ibland orkar jag inte skriva nytt men gör ett till försök idag bara för att solen skiner och för att göra dig lika glad som mig när vi får en kommentar.
    Är Ingemars kurv-och höjdskräck botad nu? För det kan väl knappast bli värre. Man botar ju rädsla för spindlar med att umgås med dom så jag antar att det är samma koncept. Jag minns när ni tog tältet till Italien för Ingemar ville inte dra en husvagn på dom kurviga vägarna.
    Kommer du ihåg när du och jag var på Kanarieöarna och jag fick backa tillbaka för att ta sats så vi kom uppför backarna med den hyrda svaga lilla fiaten.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst har han vant sig, han är riktigt duktig nu :-)
      Dessutom är han duktig på att köra i dessa trånga gator, kurvor backar och ibland stup. Ja visst kommer jag ihåg :-D
      Ja ibland blir man trött på google kanske därför många har bytt blogger mot Wordpress?

      Radera
  2. Så kul att följa er blogg på er resa söderöver med fina bilder ni lägger in,nu längtar vi efter att
    få ta hem vår Matrix efter vintervilan så vi kan ut o resa lite framöver !!!!!
    Ha det gott på er resa,vi kollar bloggen var dag..........

    SvaraRadera
  3. Hej! Verkar vara en intressant by något för en ev. kommande resa. Vi tycker att vägarna i Marocko var betydligt bättre än vad de är i Italien. Ha en fortsatt trevlig resa.
    Hälsningar Inga-Lill och Arne

    SvaraRadera
  4. Vilken fashinerande by! Imponerande bugge med se trapporna och gränderna. Måste varit väldigt väl värt besöket :-) Underbar vy från bilen i början på avstånd från byn. Att de kan bo sådär i grottorna fortfarande?

    SvaraRadera
  5. Ni är verkligen duktiga på att hittafntastiska platser!Hur planerarni er rea? Läser ni i guideböcker eller...? Det är inte utan att det suger i min restar när jag läser om er resa - men för mig den tiden förbi. Jag får nöja mig att leva på minnen - ch kolla alla bilder som jaghar i datorn.
    Margareth hälsar
    Sven

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Sven, vi planerar ingenting, åker dit näsan pekar och undviker helst de stora vägarna, sen dyker bara allt upp bakom nästa krök....ungefär.

      Radera
  6. Vilken spännande väg och stad. Visst hittar man mycket spännande, då man lämnar de stora vägarna. Men det gäller förstås att ha tid. Ha dé fortsatt bra!

    SvaraRadera
  7. Roliga små vägar, låter som när vi for till Volterra:)
    Vi har börjat vela hit och dit nu i vår resplanering så kanske blir det besök i dessa trakter för nu har vi bestämt att besöka Florens då vi hittat en centrumnära camping.
    Fortsatt skön resa!

    SvaraRadera
  8. Maggan! Nu får du faktiskt säga till Ingemar att han inte får köra över mittlinjen som har gjorde igår. Jag ser det allt för om du kollar på kameran som sitter bakom er så är ni avslöjade.
    Fantastiskt vad du är duktig med kameran. Nu är våran vår här på Berget. Hls Kurt.
    (dont take it easy, just take it)

    SvaraRadera