tisdag 13 mars 2012

Italien Diano Marina

Startade vår fortsatta resa mot Italien vid 10 tiden. Vi hade först tänkt oss att ta motorvägen, men tyckte att väg DN7 såg hyfsat bra ut i kartboken, så var det nu inte. Den var både krokig, brant och på sina ställen smal, men med en vacker utsikt.


På en del ställen fanns inga vägräcken och det var branta stup....som vi inte gillar. 
Vi fick se en massa gula träd och buskar nere i dalen och det visade sig vara Mimosan som blommade. Jag skulle nog kalla den för Mimosadalen. Mimosan lyste som guld bland allt det gröna.


Den här vägen användes nog för cykelträning för det var massor av tävlings-cyklister ute och tränade och inte ville de gå åt sidan heller utan cyklade i klungor eller i bredd, inte lätt att passera dem med en husbil.
Vi kom ner i Mandelieu la Napoulle där vi stannade till för att fika och tanka. Det var en stor parkering vid ett varuhus Gèant Casino och där stod många husbilar, som använde parkeringen till ställplats. N43°32´00 E06°55´59  Att tanka i Frankrike när man varken kan läsa eller förstå språket är inte lätt, som tur är finns det hjälpsamma människor.
Under tiden jag var och köpte lite bröd fick Ingemar sällskap av en turkduva.
Vi bestämde oss för att välja betalväg = motorväg från Cannesför annars hade det inte blivit många mil idag. Nu gick det undan massor av tunnlar och broar.
Jag hade ställt in San Remo på "Berit" så hon visade oss av från A8 ner på en krokig liten väg och ner mot stan. Det kostade 15€ att åka motorvägen från Cannes till San Remo i Italien och vi sparade mycket tid.
Att försöka få till några fina kort från motorvägen var inte lätt, antingen var det räcken eller så var det träd som skymde sikten.Mycket trafik i städer och småbyar, många slutade jobbet och var på väg hem. Vi var hungriga och behövde ställa in en plats för natten. Vi hittade till slut en Lidl affär där vi kunde parkera för att få lite mat i oss. 
Kollade autorouten efter en stpl och valet föll på Oasi Park i Diano Marina
N 43°54´24 E08°04´18 ca 30 km norr om San Remo. Det här är en stor stpl med 500 platser, gratis WiFi och 8€ utan el. Här stannar vi ett par dagar, kanske tar vi ner cyklarna i morgon för att leta efter en TIM butik och fylla på mitt internet. 

7 kommentarer:

 1. HEJ! Härligt att ni är ut och åker!! Ja jag kan tänka mig att franska språket är allt annat än lätt, det låter för mig lite obegripligt :-)
  Fina Bilder, ingetovanligt iofs. Blir så ressugen bara!!
  Men snart...snart... Sköt om er, kör försiktigt. Ninni och la familia inloggade på Hjulius!

  SvaraRadera
 2. På den ställplatsen har vi varit, vi stannade flera dagar. Jag kan rekommendera er att ta ner cyklarna. En bra cykelväg finns om man åker till höger när man kommer ner till strandpromenaden.Bitvis cyklar man på en gammal avstängd väg. Här kan ni läsa vilka utflykter vi gjorde då, de flesta med vespan men vi gjorde även cykelutflykter. http://husbilsliv.blogspot.com/2010/04/diano-marina.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att ni också varit här. Ser att ni åkte åt motsatt håll.

   Radera
 3. Oasis är oxå en plats vi varit på många gånger, sist vi var där cyklade(gick) vi upp till Diano Castello, var så brant att det var för tungt att cykla så vi drog cyklarna upp och ner vågade jag inte cykla en lång bit:)
  Nu blir jag avis;) längtar till Italien men det ska bli roligt att fortsätta följa er på resan.

  SvaraRadera
 4. Vet inte om jag skulle våga fotografera ens när vägarna är som du visade. Skulle säkert hålla i mig eller hellre köra själv för att inte se det lika mycket. Men en fin tur verkar ni haft. Nu blir det väl Pompeji förmodar jag. Ha' det så bra!

  SvaraRadera
 5. När landar ni på Ulricehamn internationella airport???
  Frågas ! KOM!
  hls // Kurt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kurt vi hoppas vara hemma till miniträffen i alla fall :-)

   Radera