lördag 24 mars 2012

Mot San Marino med stopp för marknad

I natt har vi sovit med huvudena nedåt, för parkeringen lutade så. Ja inte helt då....vi lade extra kuddar under huvudena :-) Gick in på datorn och kollade vädret fram över, och det klagar vi inte på, vi har haft väldigt tur för solen har lyst.. nästan... varje dag och varmt har det också varit.
Vid tio-tiden for vi iväg ner på de krokiga vägarna för att fortsätta norr ut. Nu kom vi inte så långt....kanske några km, när Ingemar fick syn på en marknad. Nu är det inte bara jag som tycker det är kul att gå på marknad ...det gör min man också.Skillnaden på marknad här i Italien och i Spanien, är att här hade de delat upp frukt och grönsaker för sig, i ena änden av byn, och i den andra kläder mm. Det blev nu inga stora köp för det är betydligt dyrare här än i Spanien. En stickad rund duk för 5€ och en färdig grillad kyckling 6€ var allt. Parkeringen var praktiskt lagd på andra sidan genomfarten en gångväg ledde in i byn Pineto.

Vi fortsatte längs kusten men det var så många byar och dålig beläggning på vägen att vi valde att köra betalväg i stället. Strax innan stannade vi för rökpaus och då fick jag syn på dessa krukor.....synd att de är så tunga....jag skulle gärna ha tagit med ett par stycken hem, till ett betydligt billigare pris än hemma.


Något som är bra här (när det funkar) är alla tömningsplatser efter motorvägarna. Vi hade tänkt åka in och tömma....men tji fick vi.....stängt!!


Ja ni ser vart vi är på väg.


Och här står vi nu på en parkering som är gratis på natten, där emot måste man betala på dagen. Och i natt får vi ta spjärn med fötterna, för här lutar det nedåt.


Det har hela dagen varit ett dis som solen inte riktigt orkat tränga igenom, och  som bäddat in bergen i en grå dimma.


Utsikten från bilen.


Det blev 265 km idag. I morgon blir det stadsvandring igen.
Tros disigt har det varit +21° varmt (och folk går i tjocka vinterkläder).

Tack för alla kommentarer, jag svarar inte alltid på dem, men fortsätt att kommentera för vi tycker det är så kul att se vilka som följer oss på vår resa.
Ha en skön helg.


4 kommentarer:

 1. Är det inte i San Marion som man kan handla billigt? Så var det åtminstone "förr i tiden". Ska bli kul att höra, faktiskt. Men vackra trakter är det, så klaga på utsikten kan ni inte göra. Ha en lika trevlig fortsättning på resan. Vi följer gärna med er och kollar bloggen. 3M

  SvaraRadera
 2. San Marino, vad härligt och nu är ni inte långt ifrån det stora köpcentrum Romagna center N44.15 833 E12.43 373 vi alltid besöker när vi är i dessa trakter:)Åker ni förbi...hälsa från mig;)

  Som jag tidigare skrivit är det kvällens höjdpunkt att läsa hos dig och just nu betyder den väldigt mycket då jag fått känningar av vårtrötthet...

  SvaraRadera
 3. Jo, vi följer er men det är på ett villkor och det är att vi slipper att betala soppan. För måste vi det då vågar jag inte följa er med dom priserna. Jag trodde att vi var dyra i Sverige men 17 det var mycket. Hls Kurt.
  (Bra bilder som vanligt)
  GLÖM INTE IHÅG ATT STÄLLA KLOCKAN PÅ SOMMARTID!!

  SvaraRadera
 4. Ja vi följer med... så ofta man hinner. Tiden rusar och ibland måste man ju även jobba ;-)) Tokigt det där att arbetet ska måsta inkräkta på fritiden!! Här fixas på vår gamla husbil och om ca 3 v bär det av till Polen för vår del. Åk försiktigt och ha trevligt

  SvaraRadera