torsdag 8 mars 2012

Tandläkaren, lunch och norr ut.

På vår grusplan i La Pinet, stod vi 6 bilar i natt. I går körde Guardia Civil på MC omkring, så vi misstänkte att nu kommer vi snart att bli bortkörda. En spanjor var fram och pratade med dem....vad dom sa?....har ingen aning, men eftersom vi skulle till tandläkaren och hade tänkt tanka och fylla gasol, så gav vi oss iväg ganska tidigt. När vi körde förbi "gatan" i La Pinet, stod dom där och pratade med husbilsfolket. Många såg vi som hade bråttom att plocka in solceller mm. Nu närmar sig badsäsongen och restauranger och hotell vid stranden öppnar, då vill man inte ha en massa husbilar stående runt knuten.



Tandläkarbesöket gick jättebra, 2 rotfyllningar och fastsättning av min brygga. Nu kan jag äta riktig mat igen och tur är väl det, för vi träffade två trevliga svenskar där vi stod parkerade, efter en stunds prat blev vi hembjudna till dem på lunch. De har ett hus alldeles i närheten av min tandläkare. 


Vi hade en hel del gemensamt och det blev en mycket trevlig samvaro.


Givetvis blev det husesyn och här från tredje våningen kunde vi kolla ner på vår bil. Tack Agneta och Bertil för att vi fick komma och äta lunch med er, hoppas vi kan bjuda igen någon gång.


Nu var klockan mycket och vi började vår resa norr ut.


Bergen i bakgrunden har vi åkt i tidigare på en utflykt nu valde vi att åka A7 från Alicante för att komma snabbare fram.


Vägen var bred och fin och mycket lutning på sina ställen. Den var tydligen ganska ny för den fanns inte med varken på GPS eller Autorouten.



Som tur är finns sådana här uppbromsningssträckor om bromsarna blir för varma och kanske funkar dåligt.

Vi hade ställt in en stpl som jag hittat på http://www.areasac.es/v_portal/apartados/apartado.asp?te=4

Area de Hort de Soriano N39°04´13 W00°24´32 en gratis stpl-plats. Efter att ha kört av A7 mot Villanueva och en by till, så hade vi minst 3 km på små smala och krokiga vägar, inne i ett område med apelsinodlingar. Vi trodde inte vi skulle hitta platsen, men rätt som det var fann vi den. Nu står vi här som den enda husbilen, men det är upplyst i huset intill och nu är grindarna stängda, så vi blir nog inte störda i natt. 



Vädret idag har varit både soligt och lite moln, samt blåsigt och som varmast +18°

1 kommentar:

  1. Va kul att träffa svenskar som har hus i Spanien som omväxling till husbil. Trevligt att dom även bjöd in er till lunch.Tackar för tipset till söksidan för ställplatser.

    SvaraRadera