måndag 12 mars 2012

Santes Maries De La Mer

Söndagen den 11/3

Vaknade till en varm morgon + 16 gr redan 8.30. Idag var det min tur att duscha.  Efter frukost gav vi oss av mot Franska gränsen. Det var massor av långtradare som stod parkerade på de stora p-platserna alldeles innan gränsen, de får nog inte köra på söndagar.

Perthus heter den stad som ligger vi gränsen och här var det  massor av folk och tydligen billigt också. Bilar efter hela gatan och alla affärer öppna, sugen på lite shopping blev jag först, men det gick fort över när man såg folkmassorna.Vi fortsatte mot Narbonne, där vi tog första stoppet för lite lunch. Ganska lugnt med trafiken på vägen, däremot var det ordentligt blåsigt, Ingemar fick hålla hårt i ratten.

Vi hade ställt in vår ”Berit” på Saintes Maries de la Mer GPS  N 43 27 20 E04 25 38 . Vi hade fått tips om att den här staden, där många zigenare har sin hemvist, skulle vara sevärd och att här skulle finnas en massa vita hästar. Redan vid infarten såg vi massor av vita hästar och ställplatsen låg också vid infarten, här fanns plats för både långa och korta bilar. Det kostade 9,50€ /dag.Vi tog en kort promenad på kvällen innan det blev mörkt. Det blåste en del men vinden var inte kall. Det här är nog den renaste stad vi besökt inte ett skräp någonstans. Alla hus var låga och stolpar stod efter gatorna, antagligen för att binda hästen vid. Även kyrkan ska få ett besök av oss. Fina stränder och en arena som under 1944 - 1959 var en tjurfäktningsarena, men som nu användes till hästshower. Zigenarna kom hit under första delen av 1900 talet. Mer om denna stad kan du läsa här.


File:Vue aériene des Saintes Maries de la Mer.jpg
bilden hämtad från internet

Måndag 12/3
Vi tog en promenad även idag. På torget var det marknad, men det blev ingen affär med oss. 

Även här fanns massor av sovuernirbutiker och restauranger, och de visste att ta betalt. Har ni vägarna åt det här hållet så kör ner till stan för den är verkligen värd ett besök. Zigenarstaden eller de vita hästarnas stad, som den visst också kallas.


Massor av Flamingos såg vi och många inom naturreservatet Camargue.Vi fortsatte med siktet inställt på stpl Chez Marcel N43 11 56 E 006 42 44 nära St Raphael, där stod vi i höstas och de har gratis WiFi, När vi kom fram var det + 23 gr men när solen försvann tog den även värmen med sig. I morgon far vi in i Italien.5 kommentarer:

 1. Om ni nu åker in i Italien kanske det blir Pompeji i alla fall. Ni verkar då finna fina utflykter. Njut av dem och ha' det så bra. Kör försiktigt. 3 M

  SvaraRadera
 2. Hoppas ni kommer ner till Pompeji, med tanke på dina tänder, hoppas du slipper värk.....kram och kör försiktigt!

  SvaraRadera
 3. Ohhh nu blir jag riktigt ressugen...Italien är ju mitt land:)

  Få en skön resa mot Pompeji och att tandvärken håller sig borta.

  SvaraRadera
 4. Vi har också besökt "de vita hästarnas stad" och tagit kort på samma fontän! Önskar er en fortsatt trevlig resa in till Italy.
  Hälsn Yvonné

  SvaraRadera
 5. Dina foton lockar verkligen till att besöka staden. Ha dé fortsatt bra!

  SvaraRadera