lördag 17 mars 2012

Saturnias varma källor

Fredag den 16/3-12

Vaknade tidigt av en färja som kom in och med den en massa långtradare, som körde förbi där vi stod. 
Frukost redan 8.15....så tidiga har vi nog aldrig varit :-) Startade med siktet inställt på en Lidl i Grosseto.  Handlar och far vidare, nu med sikte på Saturnia Thermalbad  N42 39 00 E11 30 22 en bit inåt landet. Vackra vyer och så olikt Spanien. Däremot finns här lika mycket murgrönor som växer upp efter träden, som i Frankrike. Att våren är på gång märks för fälten lyser i alla gröna nyanser.
Trots liten och mycket krokig väg så var beläggningen betydligt bättre än på de större vägarna.
Kom fram vid 15 tiden till ställplatsen. Satt en stund i solen innan den gick ned.


Lördag den 17/3
Under förmiddagen droppade det in en massa italienska husbilar, de flesta med barn i, det är ju helgdag och då gör oftast familjerna något tillsammans.
I dag hade vi tänkt bada, vi måste ju kolla de varma källorna. Ingemar plockade ner cyklarna, det är ca 1,5 km till den varma källan. Det går visserligen en minibuss, men vi föredrog cyklarna och det fanns cykelväg ända fram.


Mycket folk hade redan kommit och det var nästan fullt på avsatserna bara huvuden stack upp.
Otroligt skönt i vattnet som doftade lite svavel.
Även nedanför fanns gropar att sitta i.Bonnabränna på benen......
så blir det när man bara solar i shorts och framsidan :-)


På väg tillbaka såg vi att det fanns flera ställen efter ån där man i vassen gjort  det möjligt att ta sig ett dopp. Och vattnet var säkert runt +35 gr varmt... i luften ca+ 18gr.

Ingemar har fått fram boken om Italien och nu får vi se vart vi tar vägen. 


Vi närmar oss målet för vår resa till Italien. Om någon undrar över mina tänder så är de inte helt ok, en viss oro finns och när vi nått vårt mål så börjar nog hemresan. Känner att något måste göras och inom rimlig tid. Vi tar nu en dag i taget och i morgon fortsätter vi något söder ut men inte till Rom. Vädret idag har som vanligt varit soligt och + 20gr lite vind på em.

5 kommentarer:

 1. Tråkigt att det inte blivit bättre med tänderna.

  De där baden har vi haft i tankarna många gånger men aldrig kommit till men kanske detta år.

  Få en skön helg!

  SvaraRadera
 2. Varma källor låter verkligen härligt. Måste beundra era påhittiga utflykter, verkar så mysigt och trevligt och innehållsrikt. Förstår att ni trivs och det låter så härligt med, vi får se vad det blir. Ha en riktigt skön helg även i fortsättningen. 3M

  SvaraRadera
 3. Källorna ser härliga ut! Har badat i liknande källor på Island, men då var det kallt i luften... hos er ser det ju ut att vara ganska behaglig lufttemperatur också! :)

  SvaraRadera
 4. Ta det nu lugnt på hemresan och tänk på Blyfoten.
  hls Kurt

  SvaraRadera
 5. det har varit intresant att følga eres blog herligt at bada i varme kilder å jag blir avansjuka dere må ha en fin resa vidare

  SvaraRadera