lördag 1 november 2014

Höga berg och djupa dalar mot Ksamil

Vi sov lugnt och tryggt på stranden i Jalë. Varmt ute också, i morse +16 gr när kl var 8.00 då det blev frukost ute i solen. Vi fortsätter söder ut, inte fullt lika brant upp och nedför som tidigare, men mycket kurvigt.Så är vi nere på havsnivå igen när vi kommer till Himarë. Här finns massor av hotell och många är på gång att byggas.Det är bara 51 km till Sarandë, men med en fart på 30 - 40 km/tim så kommer det att ta tid innan vi är där. 


De flesta Campingar är stängda och det var den här nere också. Vi hoppas på att hitta en öppen i Ksamil, som ligger någon mil söder om Sarandë.Vi åker förbi slottet Ali Pasha i Palermo, som sägs vara från 1600-talet.


Precis som i Spanien och Marocko finns massor av getter, vaktade av sin ägare. Som tur är så håller de sig utanför vägen, men vi har ju haft kossor och även en gris bredvid vägen för att inte tala om alla vilda hundar.


Som jag sagt tidigare så finns inga varningsskyltar, när det finns stora gropar eller ras vid vägen. Här var asfalten borta och en kant, som vi fick smyga över.


Södra Albanien har fina stränder och nu byggs det för fullt. Skulle inte förvåna mig om lågprisflygen, som Ryan Air kommer att flyga hit med sol och badgäster om något år eller kanske de redan gör det.


Har man ingen bil får man ta till de fyrbenta djuren :)


Det måste vara väldigt hög arbetslöshet för på varje fik eller bar sitter det massor av män. Kvinnorna ser man mest vara på väg till och från affären eller städande.


Nu hoppas vi vi har lagt alla höjder bakom oss för nu blir det inte så brant om man ser på vägen framöver, men kurvorna slipper vi inte ifrån.


Jaha, vad väljer man för väg här? Vi tar den till vänster säger jag eftersom vi ska mot söder efter Sarandë och till Butrint.


Vi följer vägen, som när vi kommit ur stan är nyasfalterad. Ingemar vill ha tag på en Lavazh för nu har vi nog en hel del svarta prickar på bilen. I Ksamil ska det finnas en camping och vi hittar den för den är väl skyltad. 
N39 46 41 E020 00 21


Det är som vanligt lite dålig väg in, men när vi kommer fram så möter campingägaren oss så välkomnande och han och Ingemar går för att se vart vi kan stå, för det är inte så stor platser, mer för husbilar under 7 m. 


Vi hamnar alldeles intill huset och är de enda gästerna. Om det ser ut som en åker intill oss så beror det på att ägaren var tvungen att höja nivån, då marken hade sjunkit ihop en del. Här ska senare sås gräs.


Nya fräscha toaletter och duschar. Observera de extra toalettrullarna i sina hållare. 


På eftermiddagen kom campingägarens fru hem och hon hälsade oss välkomna. Sedan kom hon med en bricka, på den var det cappuccino, godis och 2 rosor....Vilket mottagande!!Idag har v bara kört ca 91 km och igår var det 180 km, det kan vara skönt att inte köra för långt, när vägen kräver full koncentration. Vi har faktiskt sett flera cykelturister pustande efter vägen, det måste ta enormt på krafterna att cykla i de här backarna och med packning dessutom.Soligt och +22 gr har det varit idag.

6 kommentarer:

 1. Vackra kort ni lägger in från er resa söderöver!
  Och rart att få en sån fin välkomstbricka :-)
  Nu är ni mitt emot ön Corfu där vi var för nåt år sen!

  Ha det gott o en fin helg/Kram

  SvaraRadera
 2. Vilka enorma cappuccinosar, så gulligt av henne.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Många fina bilder , ser fint ut och vilket motagande på campingen stort!!! Men inga fullfartsvägar precis! Ha de gott och kör försiktigt! Kram

  SvaraRadera
 4. Vilken service och mottagande.......dom vill nog ha fler turister och det får dom sökert nu :)

  SvaraRadera
 5. Så fantastiskt och så inspirerande! Tack för ni vill dela med er. Må så gott//Fia (snart husbilsägare)

  SvaraRadera