måndag 24 november 2014

Kustvägen mot Plaka

Idag lördag lämnar vi stranden i Karathona för att fortsätta lite mer söder ut. Vi har ju haft en fantastiskt fin vecka här, men nu vill vi se lite mer av Peloponnesos.


På vägen ner mot Nafplion möter vi några som kommer från stan, det är ju lördag och då är det marknad.


Parkering?? Ja här parkeras det där det finns en plats och finns det ingen ställer man sig bredvid eller mitt ute i gatan. Ja till och med där det står att det är förbjudet att stanna, står det bilar. Rena kaoset och då kan det vara svårt att ta sig fram med en husbil.


Vi ska inte på marknaden utan vi fortsätter lite norr ut för att runda bukten och komma ner på nästa "finger". Nu kan vi till och med se rakt över till Karathona.


Soldiset gör att det blir lite svårt med fotandet. Vägen går efter kusten, men en bit upp på berget.


Vi åker förbi många olivlundar. I år får olivbönderna lite mer betalt för sina oliver än tidigare år, och skörden ser ut att vara bra.


En olivbonde på väg mot sina träd för att plocka av oliverna.


Vi är lite imponerade av kyrkorna och vi åker förbi många. Tyvärr vill inte de finaste hamna på bild.


Nu gör vägen en stor krok in mot land och vi ser massor av växthus, troligtvis är det tomater man odlar här.


Små byar och torrlagda floder, här har det nog inte regnat på ett bra tag.


Vi hade ställt in "Berit" på Monemvassia, men när vi började köra in mellan husen och sedan uppför på en riktigt dålig väg, började vi ana att det var nog ingen väg för en husbil i storlek 3700 kg och 7,45 m lång. Som tur är så har Ingemar blivit riktigt skicklig på att vända på en femöring. 


Vi hade tidigare sett en camping som var öppen och nu vände vi tillbaka de två km som det var dit. Smal väg in även här men nu visste vi sedan tidigare att det gick att ta sig fram här.


Det var tomt på campingen när vi kom, men efter en stund kom en stor husbil från Schweiz.  Sådana som tar sig fram överallt t ex i öknen. De hade gjort en rundresa bl a till Kina och skulle nu hem för att fira jul, sedan skulle de iväg igen mot Ryssland, Kina och Indien. De kallar vi riktiga "jordenruntfarare" med husbil. 


Campingen heter Semeli N37 08 58,7 E022 53 36,9 och kostar 15 € inkl el och wifi. Ägarna kom vid femtiden och vi fick koden och nu blev det Skypande med barn och vänner. Normalt så stänger Campingen Semeli den 30/11 men för första gången ska de försöka med året runt öppet.
Fina pelargoner vid varje plats, jag knyckte några skott, hoppas de rotar sig tills vi kommer hem.


Bra tömning för kassetten och alldeles intill stod det clementinträd fulla av frukt. Smakade gott och var kärnfria.


Länge sedan jag såg "ståtoa", men en sådan fanns här, duschar och tvättmaskin likaså.Innan vi fortsätter mot vårt mål Monemvassia, så tog vi en titt på stranden. Det har kommit in ett lågtryck med blåst och mycket moln, samt kyligare vindar från norr. Något badande fanns därför inte på programmet idag.


Temperaturen sjönk ner till bara +16 gr, men vi fortsätter söder ut, om den resan får du läsa i morgon :)


4 kommentarer:

 1. Vackra vyer, tycker att det liknar södra Spanien. Ståtoa måste vara problematisk för den som har svaga ben. Det har jag aldrig träffat på.

  SvaraRadera
 2. Underbar resa ni gör,Grekland är även bra med Husbil!

  Ha det gott/Kram

  SvaraRadera
 3. trevelig at se ni åker lite søderut igjen. det var en fin trand ni hadde campat ved Karathona

  SvaraRadera
 4. Så trevligt att få följa er! Vilka härliga vyer!! Elisabeth

  SvaraRadera