fredag 7 november 2014

En grå dag i väntan.....

.....på att få hjälp med bilen var det i går torsdag. Nog var det grått och mulet, men det hindrade inte fiskarna från att utöva sin hobby. Inte heller hindrade det de som ville bada. Lite förvånade är vi, att den inhemska befolkningen badar så mycket som vi sett nu, både gammal och ung. Dessutom ligger de i vattnet en bra stund och simmar fram och tillbaka. Trodde faktiskt det var mest vi nordbor, som är vana vid lite kyligare badtemperatur, som gillade att bada den här årstiden.


Fast jag tycker nog de är vågade som går ut i en så här rank liten kanot....och ska fiska. Den bakre mannen hade i alla fall flytväst.


För att ha något att göra i det här vädret så tog vi och åkte runt lite i omgivningarna. Fiskare över allt. Dessutom började motorn gå dåligt igen och lampan tändes, tur vi har en tid till i morgon hos verkstaden.


Hjälmar?? Inte många som har.


Tomatodlingar finns även här.


På vägen tillbaka hittade vi romerska utgrävningar. Det är en av anledningarna till att vi åker hit till Grekland. Vi gillar båda två att besöka dessa romerska skapelser, som vi tycker är så fantastiska och byggda för flera tusen år sedan.


En ritning på hur man byggde valv.


Deras konstverk på golven i mosaik är motsvarigheten till våra mattor.


När man sedan tittar närmare och ser att allt är lagt i kvadratcentimeter stora bitar så är det rena konstverken de har haft som golv. Ta en titt på fiskarna.Fortfarande pågår utgrävningar och här håller de på att frilägga en stenbelagd gata.


Jag hade tidigare hittat platser via internet, där man kan övernatta och nu lade vi in koordinaterna till en plats i hamnen N38 57 38 E020 45 28
Här står vi inatt. Soptunnor men ingen övrig service. 
Ställplatskartor i Grekland hittar ni på höger sida på bloggen Under Grekland 1,2,3


Gångavstånd till centrum. Något vi märkt här i norra Grekland är att alla campingar stängs runt den 31 okt. Det finns inga tömningsmöjligheter, men vatten och soptunnor är inga problem.


På kvällen kom det väntade lågtrycket in och det smattrade på taket. Då hade vi en vinprovarkväll i vår ensamhet :) 
Flaskan med den mörka etiketten kostade 2.49€ och den med den vita kostade 1,79€ 
Måste nog säga att den dyrare smakade bättre....du får det du betalar för  :)....det fanns så klart dyrare viner och de ska vi prova längre fram.


Kvällen blev inte sen, då vi ska upp 6.45 för att vara på verkstaden kl 8.00.

Ett tillägg: Det var en Forsärla som gillade vår spegel, enligt de som verkligen kan det här med fåglar.

5 kommentarer:

 1. Såg på TV att ni skulle få oväder, tittar alltid på vädret i Grekland för att se hur ni har det. Nu vilar vi från golfen i helgen och nu står vi på stranden, hoppas på bad i morgon.

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Dom är duktiga Grekerna, på att jobba:) Om vädret blev sämre...var det väl bra att ni köpt vinerna...så ni kunde test smaka vilka ni skulle köpa fler av:-) Ha det fortsatt fint. Kram

  SvaraRadera
 3. Mosaiken är fin!
  Konstverk!

  Kram

  SvaraRadera
 4. Trist med dårlig vær.. Men det kommer seg nok! Mosaikken var fantastisk flott. Utrolig hva de kunne lage for flere tusen år siden. Ha det så fint videre :)

  SvaraRadera
 5. Hoppas felet blir åtgärdat! Mosaiken var väldigt vacker
  Kram

  SvaraRadera