torsdag 20 november 2014

Många grannar och olika nationaliteter.


Godmorgon hörs på olika språk, vi har i natt varit 8 husbilar. Flera av oss har stått här några dagar och vi hälsar igenkännande på varandra. Några kan lite tyska, men är från Bulgarien, några kan lite engelska, men är från Frankrike, alla kan vi ändå förstå varandra. Ingemar har ju inte några problem med tyskan och jag försöker med lite knagglig engelska.


Tvätt blir det en del, även om vi bara använder shorts och t-skirt. 
Här har vi bra tillgång på vatten så att tvätta är inga problem.


Vid en av palmerna har jag sett en blomma som ser lite annorlunda ut. Nu önskar jag att jag hade en bok om blommor som finns här nere....ett tips till kommande födelsedagar kanske :)
 Tips om "Blommor och träd runt medelhavet" har jag fått från Anna och Jan som har bloggen http://www.portugal-alentejo.se/  men den boken har varit svår att få tag på. Jag får väl hålla utkik efter något liknande.


Vi sitter i solen efter badet och då har man tid att studera backen :))
Myror finns det gott om och här har de sina bon under marken. Det är faktiskt kul att sitta och studera myrornas slit, när de hittat något de vill ha med ner till boet. Här hade vi slängt ut lite brödsmulor och nu kämpar de på med smulor, som är större än de själva.


Våra trevliga tyska grannar ska idag ge sig iväg mot Patra, där de ska ta en färja till Italien. En båtresa på 23 tim, som jag inte avundas dem. Hoppas de får bra väder.Här blev det sämre väder fram på eftermiddagen. Vi såg molnen hopa sig runt omkring och tänkte att snart anfaller de oss också.


Jo då en riktigt rejäl regnskur ....den första på en hel vecka....


...... ett riktigt busväder blev det.


Men så fort det dragit över blev det fint igen. Innan regnet var det 21,9 gr, sen sjönk det till 19,6 gr. När så solen kom fram, så steg temperaturen igen. Inne i husbilen står alla fönster öppna och ändå är där i varmaste laget.


Kvällen var så varm att vi passade på att grilla och äta ute.


Nu har vi nog upplevt en av de varmaste kvällarna här med över 21 gr när klockan är 21.00 Så skönt att man inte ville gå in i husbilen.


Dags att kolla väderleken.... och det ska bli SOL i minst tre dagar och ingen vind. 
När vi kollar Gythio som ligger längre ner, mellan två av "fingrarna" så ska där blåsa mer, valet var inte så svårt.....vi stannar här några dagar till, vi har ju inte bråttom. I morgon blir det bad igen. :))
Ha det gott !

8 kommentarer:

 1. Så härligt gott ni har det i värmen !!
  Det är ni väl värda :-)

  Kram

  SvaraRadera
 2. Jag tycker att Ingemar har blivit riktigt brun vid det här laget.............Kram!

  SvaraRadera
 3. Ni har då bättre väder än vad vi har här i Portugal. Vi sitter inte ute när solen gottned. Ha dé gott!
  Elisabeth

  SvaraRadera
 4. Den där blomman påminner om kallan så någon form av lilja måste det ju vara. Ni ser ut att trivas bra i Grekland, ha det fortsatt skönt.

  SvaraRadera
 5. Vilka härliga kvällar ni har att kunna sitta ute, det lär dröja innan vi kan det haha.
  Kram

  SvaraRadera
 6. Vi har sett på väderkartorna att det har varit tunga moln på väg åt det hållet där ni befinner er. Anar att det är skönt när det regnar även där och blir något friskare luft.

  SvaraRadera
 7. herlig veder ni har og goda tempraturer .det er herlig at sitta ute på kvelden i mørket med lys på bordet
  det liker vi også i Spania er et på denne tiden veldig fuktig i luftn så der går det inte ann å sitte ute .Ha en fortsatt in tur kram

  SvaraRadera
 8. Åh nu blir jag ressugen! Roligt att träffa människor från olika länder som är ute och reser! :)

  SvaraRadera