torsdag 6 november 2014

Bilproblem och shopping i Preveza

Vi har haft lite problem med bilen. I går letade vi en Fiat-service i Preveza. Vi fick fråga flera gånger, innan vi hittade rätt väg, tur att alla gärna talar engelska.  Vi hittar till slut verkstaden,de kollade bilen och såg två fel, men kunde inte rätta till det då. De provkörde, men då lyste givetvis ingen lampa. Om det återkommer så hör av er, sa de. 
OK då får vi ta och leta reda på mataffärer i stället.
 Äntligen hittar vi ett Lidl, det saknade vi i Albanien. Nu passade vi på att fylla frysen och kylen. Matpriserna ser ungefär ut som hemma. Vin har något lägre pris likaså spriten, men dubbelt så dyrt som i Spanien. Handla var ju inget problem, värre var det att kunna lista ut vad det står på skyltarna. Rena Grekiskan för oss :)) 


Vi hittar också en Chinabutik alldeles intill och där var det utförsäljning till halva priset. Det blev både jacka och tröja till Ingemar samt 4 kortärmade tröjor till mig för 23€
Vi sökte sedan en plats för natten och hittade en parkering vid stranden med fin utsikt. Vatten kan vi fylla vid stranden, hur/var vi ska tömma toan har vi inte löst ännu. 


Det är nära till centrum och dit ska vi för att se om vi kan hitta en karta över Grekland, den vi hade beställt från Resebokhandeln fick vi ju aldrig.
Preveza N38 57 00 E020 45 17Onsdag den 5/11

Vi sov lugnt i natt, inga störande moment. 
Upptäcker att tiden stämmer inte....vi måste skruva fram klockan 1 timma. :))
När vi bestämde oss för att åka till China-butiken....upptäcker vi att lampan lyser igen och motorn "hostar" och hackar. Vi kör direkt till Fiatservicen, men de kan inte göra något idag, vi får en tid kl. 8.00 på fredag.

Här parkerar man lite hur som helst, även emot trafiken om det råkar finnas en plats ledig. Stannar mitt i gatan slår på blinkers och lämnar bilen. I rondellerna gäller högerregeln. Trafikvett känns inte som det finns varken i Albanien eller Grekland, först fram är det som gäller.
Under tiden Ingemar fyller vatten, har vi fått en Gulärla, som tycks gilla vår spegel den flaxar fram och åter.För att ha något att göra, så åker vi till China butiken och handlar mer kläder och naturligtvis kan jag inte motstå att köpa barnkläder till de små där hemma, när det är så billigt och så gulligt :))
Vi tar en promenad in till centrum, där vi såg en butik med tidningar, kanske de har en karta? Jodå... visst hade de en och vi betalar 7€. Tjejen som jobbar  är nyfiken på var vi kommer ifrån och vad vi tycker om Grekland. Alltid glada leenden.

 Solen lyser med sin frånvaro på em och det kommer en skvätt regn.
Nu ska vi ha tiden till att gå fram till fredag morgon. På fredag väntas också ett dåligt väder med regn. Temperaturen sjönk från +22 till +19 efter regnet.
Tack för alla fina kommentarer, det värmer :)

10 kommentarer:

 1. Ni ser ut att ha det gott ändå trots bilproblem!
  Men det fixar dom nog till!

  Ha det gott/Kram

  SvaraRadera
 2. Blinkande varningslampor skapar alltid hjärtan i halsgroparna! Hua, så hemskt! Men ni är ju resvana och kanske trivs med den julstämning som blinkande lampor kan tänkas ge. Vi skulle få dåndimpen.
  Kör lugnt./ Janna

  SvaraRadera
 3. herregud vilken trafik.......han som har parkerat åt fel håll oj oj.......stångar dom sig in? Hoppas det löser sig med bilen.

  SvaraRadera
 4. Håller tummarna att ni får ordning på lamporna, något sådant vill man inte ha som blinkar.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Lycka till med bilen..och allt annat. Tänkte bara kommentera den fina bilden på den gula ärlan. Den är så grå på ryggan och lysande gul under gumpen så det får nog bli en forsärla.
   Hälsar brodern.

   Radera
 5. Här behöver man skohorn för att komma in. Här vill jag inte stå med min bil......

  Kram till er båda!

  SvaraRadera
 6. håppas ni får fikset bilen.å priserna var dobbel av spanien men det er langt igjen til det blir norske fantasipriser på systembolaget .fin stelplass ni fant kordinatorna er sparat takk for det

  SvaraRadera
 7. Ser ut som det är lite mer spännande än vad jag skulle må bra av... speciellt med bilproblemet. Hoppas nu det löser sig idag så ni kan rulla vidare på er upptäcktsfärd.
  Kram

  SvaraRadera
 8. Otur med bilen, hoppas dom fixar det så ni slipper campa på verkstaden över helgen. Våran styrservo havererade för 2 år sen i Igoumenitsa så det blev till att campa på verkstaden i 4 dagar. Men dom fixade en bil till oss så vi kunde utforska närområdet. Och vilken underbar personal.

  SvaraRadera
 9. Spännande att följa er resa. Vi läser varje inlägg och suger i oss av era erfarenheter, även om jag inte kommenterar så ofta. Nätet är segt ibland. ELisabeth

  SvaraRadera