fredag 14 november 2014

Mot nya platser i Nafplio

I onsdags var det en mellandag. Vi hade tagit reda på att det fanns en tandläkare alldeles i närheten, vi gick dit och fick vi en tid till Torsdag kl 10.00 Jaha vad gör vi i väntan på det då?
Jo... Ingemar hade upptäckt att båda halvljus lamporna var trasiga, turligt nog hade han på Chinabutiken köpt nya lampor och nu skulle de bytas. Nu är det inte så lätt att bara skruva ur och sätta dit nya.....nej han måste skruva loss hela lampinsatsen för att komma åt dem. Nu gick det ganska fort ändå och nu har vi fungerande ljus igen.


Resten av dagen ägnades åt att lyssna på svensk radio, läsa på datorn och sticka sockar :) 
Under dagen kom en tysk husbil och gjorde oss sällskap.
Framför oss hade en fiskare kommit in med morgonens fångst av bläckfisk. Vi såg hur han slog bläckfiskarna mot en sten många gånger och sedan tvättade dem. Vår fundering var då varför han slog dem mot stenen? Någon som vet? Vi gissar på att han ville ha ur dem bläcket, men det kan vara fel. Under natten kom en rejäl regnskur.Vaknade på torsdagen till att solen sken och regnet dragit bort och det var 17,9 gr ute. Utsikten vi har från bilen kan vi inte klaga på den är otroligt fin.Nu var det dags att röra på sig igen, måste bara få rutan ren först, annars blir det inga bra kort för bloggen. 


Peloponnesos ser ut som en hand med 4 fingrar, tummen, långfingret ringfingret och lillfingret. Vi åker runt ”tummen” och ska vidare upp mot Nafplion, där i närheten ska vi hitta någonstans att stå för natten.Höstfärger har vi inte sett mycket av, men mellan alla olivträd finns ibland äppleträd och deras blad, som de också ska tappa, lyser höstgula .Eftersom vägen klättrar uppåt ibland så får man en fin utsikt ut över havet, vägen är fin och beläggningen bra.Vi åker förbi olivträd, som kröker sig av all frukt färdiga att skördas. På flera ställen ser vi säckar fulla av oliver och man har även passat på att beskära träden. Nere på havsnivån igen och här odlas det grönsaker som  t ex kål av olika slag, kronärtskockor, äggplantor eller auberginer som de också kallas.Bland kullarna betar får eller getter vaktade av både människor och hundar.Vi ser att alla soptunnor är överfulla och det är berg av sopor runt omkring.....kan det vara sopstrejk eller något annat problem mån tro?
Det ser definitivt inte trevligt ut. Trevligare är det med alla fina vyer, berg och dalar, som vi ser runt omkring oss. Och alla fina kyrkor. Vi ser massor av miniatyrer av kyrkorna efter vägen oftast i kurvor där det kan stå flera på rad. Kanske inte så konstigt när man möter mopeder och motorcyklister i full fart och utan hjälmar.Vi tar av i en korsning som GPS Berit vill, nu blir vägen mindre, men asfalterad. Ingemar blir lite orolig för att den ska bli ännu mindre, men den är helt ok.
Ganska så kurvig och många hårnålskurvor, hastigheten går sällan över 40 km. Vi möter som tur är inga många bilar. Kan det vara någon form av ljung som jag ser lyser lila vid slänten efter vägen?Nu kommer vi fram till tätbebyggelse efter att ha åkt över bergen.


Vi åker genom stan och åter en kurvig väg, tills vi kommer ner till Karathona Beach N37 32 38 E022 49 22


Ingemar tar en tur på stranden för att söka efter vatten och vi har sån tur att det fanns en kran och dusch bara 75 m från bilen dessutom hittar han en liten vacker blomma, som vi inte vet namnet på.


Vi blir inte ensamma, för här står även ett tyskt ungt par i sin lilla ”plåtis”. 


Vi hade solsken när vi åkte, men har nu kommit ifatt en del mörka moln som också skvätte ner oss. Enligt väder rapporten så ska det bli sol i morgon och det lovar ju gott.Temperaturen har idag som mest varit +23 gr och nu i kväll när klockan är 21,45 har vi 17 gr och takluckorna helt öppna. 

6 kommentarer:

 1. Vackra bilder, förutom sopberget!

  Kram

  SvaraRadera
 2. Underbart äventyr, "ljungen" kan ev vara timjan eller annan ört. Nafplion är en härlig stad, njut av den fast det är höst!

  SvaraRadera
 3. vilket sopberg nesten verre en marocco.håppas bare det va på den plassen ikke nå trivelig at se sånt etter vegen-vilken fin temp n har de va bra kra fra oss å ha en trevelig resa

  SvaraRadera
 4. Grekland är härligt att vara och resa i,även med Bobil ser det ut!
  Fina bilder alla utom Sopberget :-)

  Ha det gott o trevlig helg/Kram

  SvaraRadera
 5. Mn "mörar" bläckfisken genom att slå den mot en sten eller kajkant. Jag gillar din lilla blomma i fönstret som finns med på en hel del bilder :)

  SvaraRadera
 6. Fina bilder.Blir mer och mer sugen på Grekland! Ha dé fortsatt bra! Elisabeth

  SvaraRadera