fredag 28 november 2014

Från blåst och regn i Monemvasia till Gythio

Nu utlovar vädertjänsterna mulet och regn i 2 dagar, då var det inget svårt beslut vi tog. Dags att ta in på camping :)
När vi kör från Monemvasia så får vi se regnbågen som gick ner i vattnet....du önskade dig väl något....sa Ingemar. Hmm... det glömde jag när jag tog kort. :(


Det är redan mörka moln runt omkring, men nu har vi siktet inställt först på Lidl och sedan till Gythio.


Rätt som det är så har molnen skingrats och solen lyser över bergen.


Vi handlar och fortsätter mot Skala där vill "Berit" ha in oss på vägen genom centrum, och eftersom jag inte har kollat så noga på kartan så hamnar vi givetvis på den smala gatan, med bilar på båda sidor. 


Möter en del skolelever på väg till skolan, antagligen har de haft lång lunch för klockan är två.


Vi fortsätter ut genom stan och nu blir det mycket oliv och apelsinodlingar. Vägen följer kustremsan och Ingemar tycker de kunde ha fyllt ut niporna eller byggt broar, så hade det inte varit så kurvigt.


Kommer så fram till Gythio och nu vill "Berit" upp en annan väg än vad jag vill.  Den vägen går till Tripoli och dit ska vi inte idag. Jag föreslår att vi vänder och kör kustvägen i stället.
Det är ingen trängsel vid borden och ingen stor förtjänst för restaurangägaren idag.


Blåsten piskar upp vattnet mot gatan och vi fortsätter förbi.


Efter ca 5 km ser vi campingskyltarna, det ligger två stycken campingar nära varandra. Vi väljer Mani Beach N36 43 32 E022 32 38 då vi hört att de har bättre wifi och är billigare, om man står en månad.Vi följer instruktionerna.


Lång och rak väg ner mot stranden.....


.....här träffar vi på paret Erik och Berit, som vi hade träffat uppe i Korinth. 
Ingen fanns i receptionen, men vi hittar en plats att stå på. Här finns ytterligare två svenska husbilar, men på grund av det dåliga vädret så har vi inte träffat dem ännu.


Senare på kvällen gick Ingemar upp till receptionen och skrev in oss, då fick han  två glas med välkomst vin, med till husbilen.
Nu sitter vi här i bilen, löser korsord och myser för det regnar ordentligt ute. Vi har el, wifi, värme och mat, så vi klarar oss bra.


Kalla nätter har det varit med bara +5 gr och kyliga dagar då termometern inte orkat över +14 gr. 
Nu hoppas vi det tråkiga vädret ska dra bort och solen börja skina igen, och stämmer prognoserna så ska det bli bättre redan till helgen.


Snart är det första advent gott folk, då blir det tända ljus och glögg, pepparkakorna får vi tänka oss, för dem glömde jag hemma.

7 kommentarer:

 1. Jag hade stora A i geografi i skolan, men tyvärr när man inte underhåller, så faller mycket i glömska. Så även med hela Greklandskartan. Jag får läsa på lite nu, för att kunna resa med. Låter skönt att vara still några veckor nu om ni planerat detta. Kram & Må gott,

  SvaraRadera
 2. Så skönt att ni kom till en bra camping med wi-fi, så vi får del av vad ni har för er! Regnbågsbilden var jättefin! Elisabeth

  SvaraRadera
 3. Det verkar som om vi får det där vädret nästa vecka, det ska bli riktigt skönt för den här veckan har varit varm.......runt 30-strecket. Ibland kan en regnskur rensa luften från allergisaker som jag har väldigt besvärligt med just nu.....ska ni ligga stilla länge nu eftersom du sa att det var billigt per månad?

  SvaraRadera
 4. Härligt att ni hittat till ett ställe m wi-fi. Då kan du blogga :) om det ändå regnar :) ha det bra. Kram

  SvaraRadera
 5. Tjena, vi har också tagit in på camping, eftersom det är 1:a advent till helgen. Jag vill ju jag kunna tända upp lite ljus. Synd du glömde pepparkakorna.............Kram till Er och ha en trevlig helg med att tända det första ljuset........

  SvaraRadera
 6. Det gjorde ni nog rätt i att söka er till en camping när vädret är si så där.
  Trevlig 1:a Advent.
  Kram

  SvaraRadera
 7. Så kul att följa er.
  Trevlig advent till er
  Nisse & Birgitta

  SvaraRadera