fredag 21 november 2014

Inga badkrukor här....

 "Morgonstund har guld i mun" finns det ett ordspråk som säger och det kan vi verkligen hålla med om. Efter sedvanlig frukost så blev det bad. I dag var det dags att kolla badtemperaturen igen. Det blev strax över 20 gr och det känns, för när man väl kommit i har man ingen lust att gå upp igen.....det är alldeles för skönt i vattnet. :))Nu har vi kommit på varför alla joggar i vattnet och har vattengympa :)
Det går inte att simma någon längre sträcka för benen flyter hela tiden upp ovanför vattnet.....kan det möjligen bero på det salta vattnet? :))
 Alltså blev det jogga i vattnet efter stranden och det är bra mycket lättare än att jogga på land. Dessutom är det en underbar botten, inga vassa stenar. 
En väldigt behaglig motionsform måste jag säga.En annan form av motion eller snarare muskeluppbyggnad håller de här tyska "gubbarna" på med :) Demonstration pågår för intresserade.Motion i alla former är ju bra, men då ska man ha rätt skor på sig. Ingemar fick vara skomakare för en dag. Nu använder han som tur är riktiga skor på fötterna när vi är ute och går. (De här tålde inte av vattnet här om dagen.)Idag blev det två bad på minst 20 minuter var. Ingemar är inte någon som ligger i för länge, men nu överraskar han mig med att både simma, jogga i vattnet och njuta av badet. Vi har nog aldrig, en svensk sommar, badat så mycket, som vi gjort den här veckan. 


Solen går ned och himlen är molnfri, det betyder sol i morgon igen. Temperaturen idag har legat på +22,8 och på kvällen runt sextiden har det gått ner till ca 16 gr. I kväll blir det inget ute-sittande, lite för kyligt för det.
Vi trivs otroligt bra här i Grekland, kan inte jämföras med Spanien eller Portugal. Där upplevde vi mer blåsigt och stormigt väder, visst var det soliga dagar där också, men vattnet var mycket kallare.

18 kommentarer:

 1. Hej på er ! Ingemar du behöver inte träna som tysken jag tyckte att du såg vassare ut än han ! Vi är lite avundsjuka på er när vi ser er i havet Åsunden ser inte inbjudande ut ! Lagat skorna med sika ? Sika går till allt. Förstår att ni inte längtar hem , men det fattas några på andra sidan gatan!!! Ha de gött kram !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha jag kan förstå att det ser tomt ut där nere. Bra att ni håller koll. Ja här är helt underbart. Här tror jag du skulle gilla att bada Annica. :)

   Radera
 2. Det ser så skönt ut där ni ligger i vattnet. Och det är mera skonsamt för kroppen att motionera i vattnet. Ser ut som att de flesta fricampar finns det campingar som är öppna om man vill in där.
  Här hemma är det gråt / regn
  Mv
  Nills & Birgitta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo då det finns några campingar längre söder ut som är öppna året runt. Vi ska testa någon över jul o nyår. Mer om det längre fram.

   Radera
 3. Underbart att kunna bada i November!
  Det kallas "Lyxliv" det :-) :-)

  Ha det gott/Trevlig Helg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst lever vi ett lyxliv :) Det trodde vi inte för 5 år sedan att vi skulle göra.

   Radera
 4. Ni får mig verkligen att tänka till hur vi ska göra inför nästa höst/vinter! Ser så härligt ut och till Grekland kan jag gärna tänka mig att resa i stället för Spanien. Njut och simma lite åt mig oss också.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Det ser verkligen härligt ut!

  Kram

  SvaraRadera
 6. Jeg har nettopp funnet bloggen din og jeg blir så glad av å lese den! Dette er noe jeg og min mann drømmer om å gjøre - kjøre av sted i en husvogn til vi kommer til Hellas. Ønsker dere fortsatt lykke på reisen, og jeg skal lese bloggen! Astrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Välkommen till min bloggsida, alltid lika trevligt att få nya läsare.Här får du lite tips på olika platser vi besöker och koordinaterna dit.
   Ha det gott.

   Radera
 7. NI ser ut att ha det skönt! Jag är på Costa del Sol i Spanien nu. Det är inte kallt, ca 20 grader, molnigt. men väldigt blåsigt de sista dagarna. Men vi har också haft mycket fint väder, ibland för varmt. För ca tre veckor sedan var det 36 grader mitt på dagen i Malaga. Vädret är inte säkert här och kan variera mycket. Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här kan nog vädret också variera, men hitintills har vi haft tur, mest soliga dagar.

   Radera
 8. Men ! så härligt ni ser ut att ha det. Här har vi kallt ...o ni står i badkläder :) haha. Kram

  SvaraRadera
 9. Tror jag gillar Grekland mer än Marocko och Spanien på det jag har sert hittills på er blogg, vattnet ser ju underbart skönt ut!

  SvaraRadera
 10. Ser ut som ni har ett njutbart liv där i Grekland... härligt!

  SvaraRadera
 11. Ser riktigt njutbart ut. Åse

  SvaraRadera
 12. Ingemar du behöver inte fysträna, vilken ryggtavla.............ser ut som en 20-åring......

  Inte är du rådlös heller........

  Kram till Er!

  SvaraRadera