söndag 16 november 2014

Bad och cykeltur till Nafplio

Vaknar till en solig dag och bjällror, det är bonden som kommer förbi med sina getter. 
Internet är lite svajigt, ibland funkar det ibland inte. Nu ska jag i alla fall hinna få in ett inlägg.


Vi har sett flera som går och plockar något på markerna runt omkring, men vi har inte kunnat lista ut vad det är som de plockar.


Eftersom solen nu värmer, så passar vi på att ta vårt första dopp här och det kommer att bli flera, eftersom det är 21 gr i vattnet och jätteskönt. Nästan så man inte ville kliva upp ur vattnet. Nu förstår vi varför alla vi ser ligger i vattnet minst en halvtimme och dessutom verkar göra gymnastik i vattnet :)
Andra har vi sett som springer i vatten upp till midjan och längs med stranden.
Kanske något man ska testa :))


En promenad i omgivningarna och vi upptäcker att alla restauranger är stängda för vintern. Att hitta öppna duschar eller toaletter går alltså inte.


Båtar hittar vi men i så dåligt skick att det gör ont i hjärtat på en f.d båtbyggare.


På vår promenad får vi se en märklig husbil...trodde först det var en bil som brunnit...men vid närmare titt så har de målat den så den ska se ut att vara av trä.... en vedbod!!?? Gardinerna.... som om det vore ved. till och med luckor vid fönstren. Måste nog säga att det var den fulaste husbil jag någonsin sett. 
Bak trodde vi det hängde rostiga cyklar...men även de var målade.
Vi har haft ett äldre par från Bulgarien, som grannar i ett par dagar och de sover i sin lilla "hus"bil. Snacka om olika behov!!Lördag den 15 november och det är marknad inne i stan. Vi hade fått tips om att det går utmärkt att gå eller cykla in till stan. Äntligen ska jag få använda min  lilla elcykel. Jag har ju köpt en ny, som är mindre än den jag hade tidigare, jag har ju alldeles för korta ben, så den här passar mig bättre.


Vägen vi ska ta är inte för bilar, enbart gång och cykelväg. Den följer strandkanten och det är ca 5 km in till stan den här vägen.


Det finns några mindre backar och då är det skönt att få stanna och pusta ut och beundra utsikten så klart.....fast jag fuskar med lite extra hjälp uppför :)
När vi kommer fram till en gata, så har vi fått tipset att välja vägen nedanför hotellet till vänster och här är hela vägen lagd med stenplattor. Den kallas också för den romantiska vägen. Här gäller det att hålla sig inne vid kanten....inga skyddsräcken här inte.Nu har det blivit så varmt så tröjorna åker av. Visst kan vi förstå varför den kallas den romantiska vägen, här finns flera stensoffor att sitta och kela på.


Efter berget blommar Bougainvillean för fullt, men den vita sorten har vi inte sett så ofta som den lila eller röda.


Ute i vattnet ligger slottet Bourtzi ur Wikipedia kan man läsa:

Slottet Bourtzis ( grek : Μπούρτζι, från ottomanska turkiska برجBurc betyder "tornet", tidigare Καστέλι, Kasteli) ligger mitt i hamnen i Nafplion . Venitianarna avslutade sin befästning i 1473 för att skydda staden mot pirater och inkräktare från havet.  Grekerna återvann det från turkarn den 18 juni 1822, varifrån de bistås i belägringen av Nafplion. Fram till 1865 fungerade det som en fästning.  Då omvandlas det till bosättning för bödlar straffångar från slottet Palamidi . Från 1930 till 1970, tjänade det som ett hotell. Sedan dess är det främst en turistattraktion och värd ibland för delar av Summer Music Festival.


Och på höjden ligger Palamidi en fästning från 1711 som även använts som fängelse . Det finns över 913 steg i en vindlande trappa från stan och upp , så det avstår vi från idag. 


Vi hittar marknaden och här är det öronproppar som behövs, de skriker ut sina varor och försöker överrösta varandra. I övrigt är den här marknaden som alla andra. Vi köper frukt och färsk lax (12€/kg) med oss hem. Det är ju inte var dag man får tag på färska laxkotletter.


Ingemar vill inte gärna att vi ska cykla i stan, men nu skulle vi ha tag på Wind för påfyllning av mitt internet. Om det behövdes visste jag ju inte, men lika så bra att fixa det, 17€ för 10G


Cyklade tillbaka och hela turen blev drygt 14 km lång. Vi hoppade i badkläderna och sen ner i vattnet.....Oh så skönt det var!
Satt ute och njöt av solnedgången.


Temperaturen håller sig på runt 20 till 22 gr på dagen och 14 på natten. Det har varit en hel del moln runt omkring men vi har klarat oss från regnet.
Idag ska vi köra lite, batterierna måste laddas då solen inte vill vara framme hela tiden.


14 kommentarer:

 1. Hej på er i värmen ! Jag tycker att husbilen var häftigt målad , kanske ett tipps Ingemar det är bara att besöka en färgaffär! Vilka fina cykelvägar vid havet , men det vill till att inte vingla för mycket.Ha de gött och var rädda om varandra Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Annica ....jag vill inte åka i en vedbod!!

   Radera
 2. Vackra bilder i ett varmt och skönt klimat !!

  Ha det gott o bada på/Kram

  SvaraRadera
 3. det var en sånn bil i norge i sommer om det var den samme vet jag inte .det e jo supert at det er så varmt i vannet eda så seint på høsten

  SvaraRadera
  Svar
  1. Frank det var kanske den bilen 😀 Den har ju en uppseendeväckande målning, så jag har svårt att tro att det finns flera av den. Bra kamoflage i skogen, svårt att se den i alla fall.
   😀

   Radera
 4. Oj vilken annorlunda målning av husbilen! Nej, inte snyggt direkt.... men innovativt i alla fall :)

  SvaraRadera
 5. Ni har det verkligen annorlunda, det ser hur skönt ut som helst. Vackra vyer är det också.

  SvaraRadera
 6. Haha! Jag tyckte allt att den där husbilen var lite ball, jag :-)

  SvaraRadera
 7. Jag håller nog med dig om husbilen, men det var ju häftigt att få ett annorlunda kort till bloggen :)

  SvaraRadera
 8. Man får ju se ett o annat när man är på resa :) Det ser man på er resa också...på bilderna:). Härligt att kunna cykla omkring o se allt man kan . Kram

  SvaraRadera
 9. Håller med om att det var den fulaste husbil jag sett! Naturen och allt övrigt är dock väldigt vackert så det jämnar väl ut sej :)

  SvaraRadera
 10. Den husbilen vill inte jag åka i.....tänk att ni badar, vi golfar i stället..... Sparar badet till Thailand....kram till er båda .....

  SvaraRadera
 11. Jag håller med, husbilen var det fulaste jag sett. Åker man husbil, skall solen värma och inte veden. Detta var minst sagt dålig fantasi. Cykelvägen var så mycket bättre och vackrare. Kram.

  SvaraRadera