fredag 8 mars 2019

Kust till kust och ledlampor


Morgonen började med frukost som vanligt. Under natten hade det regnat och det är inte roligt att trampa i den bruna geggan som finns här. Vattnet rinner inte ner utan blandar sig med den rödbruna sanden och det blir ordentligt geggigt. Det gjorde att vi fick bråttom iväg för idag lyser solen.



Inte mycket folk ute, men någon enstaka portugis passar på att njuta av solen på trappan in till sitt hus.


Portugisernas olika skorstenar har alltid facinerat mig. 


Att städa utanför sin dörr, är väl något vi alltid har lärt oss, i alla fall om man bor i eget hus. De här damen var ute i sin morgonrock och sopade trottoaren.


Vi kör till Lagos där vi passar på att tömma våra tankar. Sedan till en Lidl för lite extra proviant, som vi glömde igår. Där efter ställde vi in "Berit" på en ställplats norr ut. Då ville hon absolut att vi skulle välja betalvägen igen....men vi vägrade och hittade en annan väg nr 120, som gick lika bra. Kan det stämma att vissa vägsträckor är gratis på motorvägarna, så att det är därför hon alltid vill ta dem? Vi har ju inte registrerat oss, eftersom vi inte kom in mot Castro Marin.



Nåväl vi slapp undan betalvägen och fortsatte på den västra sidan. Ingemar behövde köpa nya ledlampor till köket. Visste ni att ledlampor försämras i ljustyrkan med åren? Det hade de gjort nu ovanför vår spis och nu skulle vi ha tag på nya. Eftersom vi tidigare besökt FF Solar så passade vi på att åka in där. 
N37 20 52 W008 47 46


Två lampor med 9 ljuspunkter för 5.58 €/st och nu har jag bra ljus i köket. 😊



Vi fortsatte mot Odeceixe där vi hade stått både 2011 och 2016 med husbilen, men nu är där en parkering och ej för husbilar, men vi skulle bara fika så det gjorde ju inte så mycket och dessutom var vi ju ganska ensamma här, då vädret inte var det bästa för bad.



På väg tillbaka ut till den större vägen mötte vi 4 ungdomar, som var på vandring till Lissabon på  pilgrimsleden, som går förbi just här. De frågade om vi hade något att undvara, som de kunde äta, för de hade glömt köpa något. Vi hade ju nyinköpta bananer och det blev de glada för. Så kul att göra någon glad och dessutom var det 3 norska tjejer. 



Storkarna är nu på G i sina bon. Vi åker förbi en lång rad med upptagna bon.



Hemma lyser snart vägrenen gul av tussilago här är det Oxalis pes Caprae eller Bermuda buttercup, som den också heter. Den är faktisk ätlig, både blad och blomma och har en något syrlig smak, kan tänka mig att den påminner om vår egen Harsyra.



Vi hade ju ställt i GPS på en ställplats nära Vila Nova de Milfontes. Det stämde inte alls med våra koordinater. 😢 
Visst hittade vi en parkering, men där fick man inte sova på natten. Vi stannade och passade på att äta under tiden som det var skidskytte. Därefter gick vi en promenad för att hitta den rätta platsen. Den låg ca 400 m från där vi stod och det var en annan infart.
N37 42 51 W008 47 05



Här står det husbilar lite här och där och det är gott om plats.



Här blir vi i natt och i morgon ska vi kolla in havet. Idag ca +18 men lite väl blåsigt.

Osäker Smiley

4 kommentarer:

  1. Regn. Det var längesen vi hade! Några droppar sedan årsskiftet.... Jag gillar också skorstenarna ��

    SvaraRadera
  2. Storkarna är så fina! Underbart att få se så många runt sina bon,

    SvaraRadera
  3. Det är mysigt att läsa om ert resande, ni hinner med så mycket och har sådan erfarenhet God fortsättning

    SvaraRadera
  4. Trevligt att hitta och läsa er blogg.

    SvaraRadera