fredag 29 mars 2019

Nya tunnlar och ställplatser

Sista dagarna genom Tyskland går för det mesta på Autobahn, med nysådda åkrar på sidorna.


På en del ställen går vägen högt över grödorna och en del djupa raviner.


Det finns inte så mycket att se så man blir glad när ett färgsprakande hus dyker upp. 


Att vi åkte genom en (för mig) lång tunnel genom Pyrenéerna var ok, men att vi skulle i Tyskland träffa på en nästan lika lång tunnel i Tyskland, hade vi inte räknat med. 
Vi åkte genom Rennesteigtunneln i Thüringen och det är Tysklands längsta tunnel 7916m på Autobahn A71. Tunneln började byggas 1998 och var klar 2003.
Så nu kan jag skryta med att ha åkt genom 2 berömda tunnlar den ena, som en av Europas säkraste och den andra känd som Tysklands längsta. 😁

Beskrivning


Tunneln var inte lika ljus, som den i alperna, men det gick fort ändå att åka igenom, då vi inte hade mötande trafik.


Vägarbeten råkar vi ut för, men på de flesta ställena flyter trafiken bra ändå.



Värre blir det ju närmare en större stad du kommer. Här var det hundratals lastbilar i kö och längre fram dubbla lastbilsköer. Som tur var kunde vi köra i personbils filerna och kom lätt fram. Det visade sig att 4 filer skulle bli 1 så det var inte så konstigt att det bildades köer. 
När vi kommer längre upp så börjar det duggregna, det första regnet på många veckor. Vi har också sett 6-7 Rådjur, alldeles intill motorvägen, men ingen fastnade på bild. 


Dagens etapp har varit längst med 570 km och även i natt behövde vi en plats att sova på. Vad gör man om man inte har Campercontact? Den har räddat oss många gånger, även denna natt. 
I Neubrandenburg hittade vi en parkering vid idrottsanläggningen. Ingen service utom soptunnor, men gratis att stå här. Vi upplevde inget störande varken på kvällen eller natten och sov gott.
N 53 ° 32'56 ", E 13 ° 15'16"

På morgonen fortsätter vi mot en Lidl för sista inköpen av starkvaror, som vi fått på beställning hemifrån. 😃 


Neubrandenburg är en stad med gamla anor från 1200 talet och som många av dessa städer har de en ringmur runt den gamla delen och den ska vara helt intakt. Fyra stora portar leder in till centrum. Hade vädret varit lite bättre så hade vi kanske tagit oss en titt på den gamla staden.
Jag upptäcker att vi har lite luft i ena bakhjulet....in till en mack och få luft. Först lite problem med att få i luften, men med hjälp av en "mack-kille" så fixade de till det. Nu hoppas vi det inte är något hål eller liknande.


Vi passerar över Stralsundsbron i gråväder och dimma....typiskt väder för oss nordbor och en av anledningarna till att vi gärna drar söder ut på hösten. Fast vi hade ju hoppats på att våren skulle välkomna oss.


Tidiga var vi till färjeläget och det var skönt att kunna äta och läsa tidningen i lugn och ro. Biljetten var beställd redan dagen innan 1090 kr för 4,15 timmars båtresa.  Varför vi var så snabba upp under gårdagen berodde på, att på fredag ska det blåsa och då vill jag inte vara på sjön. 😒

Resan över Östersjön gick över förväntan. Vi hade en trevlig granne i vilstolen intill och det blev så mycket prat att Ingemar inte hann lösa mer än ett korsord.
Rätt som det var hörde vi att vi bara hade 30 minuter kvar....så skönt att vara på svensk mark igen.
Sover på vår gamla plats i Råås hamn....tyvärr så kommer den att kosta 200 kr när den är klar med tömning och el.
N 55°59'42", E 12°44'49"


10 kommentarer:

  1. Då har ni bara en etapp kvar innan ni får se vackra Åsunden igen. Tack för att vi fått följa med på er långa resa och att du så föredömligt lägger in koordinater till ställplatser. En del ska jag lägga in hos oss för kommande behov.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul att ni följt oss och hoppas ni kan få någon nytta av koordinaterna. Än är inte resandet slut, men nu blir vi hemma i några dagar.

      Radera
  2. Välkomna tillbaka till Svedala. Trevligt att följa er resa i med- och motgångar. Vi tar med oss många tips på ställplatset och sevärdheter inför våra kommande europaresor. Hoppas på snar bättring i din nacke, värk är inte kul.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för att ni följt med oss. Ja min nacke har blivit bättre.

      Radera
  3. Välkomna hem. Det var långa tunnlar, själv tycker jag inte om tunnlar speciellt om de har mötande trafik.
    Hoppas att du får ordning på nacken nu.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack det känns skönt att vara hemma igen. Min nacke har blivit betydligt bättre....kanske för att vi är hemma igen. 😁

      Radera
  4. Tack för den här turen! Alltid kul att följa er!

    SvaraRadera
  5. Välkomna hem. Har varit roligt att få följa er på er resa. Kanske vi ses någon gång här hemma i Ulricehamn.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack och kul att vi (antagligen) bor i samma fina stad. Roligt att ni följt vår resa.

      Radera
  6. Ja vi bor i samma vackra stad😊

    SvaraRadera