fredag 22 mars 2019

Sista natten i Spanien


Nu vänder vi mot norr. Min värk i nacken gör att vi vänder näsan mot norr lite tidigare, än vi först hade tänkt. 


Efter att ha inhandlat det mesta, som vi ville ha med hem, körde vi till en ställplats vi besökte i höstas. 
Castillo Sant Jordi N 40°54'41", E 0°49'53"
Det är lite bökigt att ta sig hit, men det går. Tanken var först att stanna ett par dagar och njuta av solen, men så blir det inte nu. Det var ca 30 tal husbilar som hade radat upp sig, men vi hittade en plats för oss också.
På morgonen började de flesta droppa av, antagligen hemvändande, från vintern här nere.


Ett flertal små tunnlar får vi passera innan vi kommer upp på den stora vägen mot Tarragona.


Först ett besök i Reus där vi ville ha tag i en Mercadona och bankomat. Som vanligt är det alltid ont om parkeringar för husbilar, men vi hittade en bra plats till slut och fick ta "dramaten" med för en gångs skull. Stannade för att släppa förbi några skolbarn...hm... det visade sig vara nästan hela skolan som skulle iväg på något arrangemang. Vi fick i alla fall tag i det vi skulle ha och kunde fortsätta resan, på nya vägar för oss.


Första delen mot Lleida var tråkig, ganska platt och inget roligt att titta på. Bättre blev det när vi närmade oss Huesca, då började vi skönja bergen i bakgrunden.
Stor och fin väg hela tiden och inte mycket trafik. Från Huesca blev det ett antal tunnlar att passera, men de var så ljusa och trevliga inuti, så där var heller inga problem.


Vår spanska gasoltub var tom och det var dags att byta den, vi ville ha propangas. Det var inte så lätt för de hade bara butangas, så vi fick vänta tills vi kom till Sabiñanigo och Repsol, 12,19 € ca 134 kr inget vi klagar över och nu har vi fullt med gas, ifall det blir kalla nätter i Tyskland.


Hittade också bra ställplats i samma by. Tur vi kom nu, för den är stängd mellan den 25 mars och 9 april.
Här kunde vi sitta ute en stund och njuta av det varma
 vädret + 23 gr och sol. Idag har vi kört ca 300 km.
I morgon drar vi in i Frankrike.
Ha det gott!

4 kommentarer:

 1. Trist med din värk, så ni måste ta snabbspåret hem. Önskar att värken försvann, så nu kan njuta av mindre vägar upp. Krys-på-dig-kramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. ¨Tack! Vi kör alltid mindre vägar, tycker vi upplever mer av landet då, så det kommer att ta en vecka hem. Och värktabletter passade vi på att köpa med från Spanien. 😁

   Radera
 2. Vad tråkigt med värk. Vi håller alla tummar att du får bukt med den och kan njuta av resan hemåt.
  Ni åker så härliga och vackra vägar, men jag vet inte om jag vore lika förtjust om det vsr vi spm åkte på era ibland riktigt trånga och knixiga vägar.....

  SvaraRadera
 3. Hej. Hoppas att det är bättre idag med dig. Vilken väg till Frankrike tog ni efter Sabinanigo?

  SvaraRadera