tisdag 19 mars 2019

Genom Spanien och cirkeln är sluten


 Det blir lite hopp i mina inlägg. Tyvärr så har jag fått tillbaka mitt onda i nacken/huvudvärk och därför inte orkat något vidare att blogga. Nu kör vi med Ipren, Alvedon och Diclofenac och hoppas det ska bli bättre. 


Vi åkte från Salamanca mot Avila, en vit väg på kartan, men mycket bättre än de "röda" vägarna. Redan när vi hade åkt en stund fick vi syn på de snöklädda topparna och Ingemar började undra om det var dit upp vi skulle. 😃


Nej då.... vår väg går längre ner och var både rak och fin och ingen trafik att tala om.


Inte bara i Portugal det finns Stenekar, även här fick vi se dem.


Efter någon mil börjar landskapet ändra fason och bli mer stenrikt i stället.


En hel del stora stenbumlingar får vi syn på. Och det påminner mig ibland om Bohuslän.


Vissa högar av stenbumlingar, har nog en mänsklig hand varit framme och hjälpt till med.


En kyrka mitt ute i ingenstans ....känns det som.


Så kommer vi fram till Ávila som har en större mur runt staden. Muren är 2500 m lång och har 9 stadsportar och 88 tornkonstruktioner.  Nu hade vi inte tänkt oss en stadsvandring igen, men gärna få tag på en Lidl. Vi följer GPS-Berit, men inte heller hon hittade till affären. Det blev i alla fall en tur runt utanför själva Ávila och sedan vidare. Här finns också en husbilsparkering strax utanför muren.
N 40°39'39", W 4°42'17"


Kommer förbi en sjö eller snarare en reservoar,  Embalse de Burguillo, där vi fick se segelbåtar i vattnet. Jag trodde faktiskt inte de kunde segla på dessa uppdämningar....men så fel jag hade.


Vi fortsätter och ser att det börjar bli dags att tanka. Vi fyller fullt, men när Ingemar ska betala så funkar inte kortet. Jag tror ju han slagit in fel kod och testar jag med...men nej...testar med ytterligare 3 kort, men inget funkar. Vi frågade då om det fanns någon bankomat i närheten...jodå inne i Maqueda ett par km bort. Mackägaren litade på oss och lät oss åka och hämta pengar i byn.


Att ta sig in i småbyarna med husbil, för att hitta en bankomat är inte lätt. Vi kom förbi den något ovanliga trappan upp till kyrkan, och hittade bankomaten strax ovanför. Där var det inga problem med att ta ut pengarna....sen tillbaka och betala dieseln vi tankat.



Vi hade redan sett ut en parkering för natten strax utanför Tarancon och här blev vi ensamma. Numera är vi vana att stå på lite olika platser för natten och Ingemar ser till att låsa oss inne ordentligt. 



Vi åker till Cuenca och hoppades hitta en Lidl eller Mercadona, men Lidl var "knökafull" av småbilar. 
Vi blev lite fundersamma att det var så mycket folk ute på gatorna och på matvaruaffärerna.....tills vi slog upp på internet att den 19 Mars var det Fars Dag här i Spanien. Inte undra på att det var fullt av småbilar.


Vi fortsätter på väg N420 och är ganska ensamma på vägen, som går till Teruel, endast någon enstaka lastbil. Vi följer floden, Rio Turia som rinner ut i Valencia.



Svänger av mot Landete, för att ta en genväg. Fantastiska bergsformationer....en vacker väg


Och helt plötsligt en rondell med en staty....här långt bort från en by eller stad.


Nu blir det både högt och kurvigt när vi kör mot Santa Cruz de Moya, men vägen är nylagd och det finns rejäla räcken på sidorna.


Lite trångt i nerfarten, det gäller att inte nudda med taket....tur vi inte mötte någon eftersom han tog ut svängen.


Fortsatt kurvigt.... innan vi får se bron... va? ska vi över den?


Jo visst skulle vi och det var lååångt ner till floden. Tur inte Ingemar tittade ner utan var koncentrerad på körningen.


Nu hade vi kommit till den sämre delen av den här resans vägavsnitt. Både sämre vägbeläggning och smalare väg....kanske det berodde på att vi nu kört in i en annan kommun. Vi hade tänkt ta en annan väg, men det visade sig att den var avstängd pga vägarbeten. Nu fortsatte vi mot kusten istället.


Åker förbi stora odlingar av mandelträd som blommat över. När vi kommer ner till Liria så blir det större vägar och vi närmar oss Valencia. 
Jag hade hittat en ställplats med VA i Moncofa och här står vi nu tillsammans med ett 30 tal andra HB. Det fanns bara ett par lediga platser och nu är alla upptagna.
Det blev en lång och strapatsrik resa idag och nu är cirkeln sluten.



Tanken var först, att åka ovanför Madrid och hemåt, men så såg vi att det skulle bli bättre väder framåt helgen, därför valde vi att stanna kvar vid kusten en vecka till.
Just nu i kväll har vi fått en regnskur för första gången på ett par veckor....men solen brukar vänta runt hörnet. 😃
Vi har gått från sol och +7 gr till mulet och +18 gr.

Gryningstid

8 kommentarer:

  1. Det var ett stenigt landskap ni färdats genom. Det gör ni rätt i som håller er kvar där nere i värmen. Just nu minusgrader och det väntas snö som övergår i regn under morgondagen. Hoppas din värk går över, strunta i bloggandet när det gör ont, inte bra att överanstränga musklerna. Du får vila nu och bada i stället.
    Kram till er

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den här värken hade jag även förra året och då trodde läkarna att det var blodtrycket, som var för högt. Hoppas bara att det är en inflammation som snabbt går över. Blogga är ju ett måste 😁

      Radera
  2. För det första får vi hoppas din värk ger med sig. Det är tur det finns medikamenter...
    Vilken vacker resa ni fick tvärs över landet. Tack för att vi fick följa med. Njut nu av lite sol och värme innan ni beger er hemåt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja inte trodde jag att det fanns sådant stenlandskap i Spanien. Kul att fått se ett annat Spanien än vi är vana vid.

      Radera
  3. Så härligt med husbil, att just kunna ändra rutt efter väder och intresse. Fina bilder från er resa.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det var en fin överblick av resten av Spanien, nu kör vi mot hemmet.

      Radera
  4. Ávila verkar intressant! Gillar såna där murar :) Hoppas att det blir bättre med huvudet och nacken snart, inte roligt att ha ont!

    SvaraRadera
  5. Vilken härlig cirkel ni har slutit! Många fina ställen på vägen, Spanien är ett fantastiskt land :-) Ávila hör till en av mina favoritstäder av dom vi har besökt. Bodde på paradoret och den fantastiska ringmuren utgör ett härligt promenadstråk (fast det var varmt som fasen när vi var där och ingen skugga att tala om uppe på muren...).

    Hoppas ditt onda går över snabbt!

    SvaraRadera