onsdag 27 mars 2019

Dieselproblem, ställplatser och museer.


En korg full med vårblommor. Ja nu möter vi våren när vi kör genom Frankrike.
Från vår nattplats i Montpeyroux fortsätter vi, med siktet inställt på Tyskland. 
Ibland ska man ha lite tur också, i förrgår så hade vi ju ingen värme i husbilen. Det är löst nu....jag hade råkat komma åt knappen där man ställer om till elvärme. Så skönt att det inte var fel på värmaren och vi slipper frysa, för det börjar bli kallt om nätterna.


Än så länge har vi solen med oss på dagen och värmen är visserligen kylig på morgonen  +5, men stiger snabbt på dagen till runt +15 och lite mer.



Det mest typiska för Frankrike tycker jag,  är väl alla dessa träd, som fått parasiten Misteln på sina grenar. Misteln finns även i Sverige, men där är den fridlyst. Den kan ses runtom i Mälardalen och det är förbjudet att plocka Misteln eller skada värdträdets bark. Undrar om den är fridlyst här i Frankrike också?


Hela vägen genom Frankrike undviker vi motorvägarna. De är dyra och vi tycker inte vi ser så mycket av landskapet. Byarna tycker jag mest är gråaktiga, med tråkiga hus, men runt omkring är det vackert.




Något som vi såg i Frankrike är att det rensas i skogarna och veden staplas upp i snygga högar även riset. Det ser väldigt prydligt ut. 😃 


Vi körde ca 400 km och nattplats blev den här gången Montbeliard, men här fanns ingen VA det gjorde ju inget, vi hade ju tömt tidigare. Inte blev vi ensamma heller, utan fick sällskap av både norrmän, tyskar och fransmän.
N 47°30'20", E 6°47'34"


Själva parkeringen låg nära kanalen och där låg båtarna på rad.
Nu var det dags att tanka diesel. För andra gången på den här resan, var det omöjligt att på Intermaché eller Super U använda Visakort eller Mastercard....bara att hänga tillbaka munstycket och fortsätta till nästa by. Vi vet inte varför de inte vill ha våra kort, och franska är vi superdåliga på. Vi fortsatte till en mindre ort och där kunde vi tanka med kontanter.


Vårlökar i blomning över allt. Vi fortsätter mot Mulhouse och sedan in i Tyskland. Nu blir det motorvägar till största delen, vi vill komma så långt upp i Tyskland som möjligt för att kunna landa i Sverige om några dagar.




På autobahn går det undan, men runt de större städerna är det trångt och bildas köer. Vägbyggen förekommer. Vi kommer förbi Sinsheim, där Auto och Technik Museet och de enda supersoniska passagerarflygplanen Concorde finns uppställda och tillgängliga för allmänheten. Tyvärr så hade vi inte tid att stanna och ta oss en titt den här gången....men det kan ju komma fler gånger. De har inte bara flygplanen utan även en hel del bilar för den som är intresserad.


Det blir inte så många bilder när man åker Autobahn och det kan kanske också vara skönt. Idag har vi kört 500 km.....det har blivit fler km för varje dag....kan det vara så att man längtar hem? 😃
Står nu på en gratis parkering i Niederwerrn här finns gratis tömning, vatten och el mot avgift. Endast 2 husbilar till.
N 50°03'39", E 10°10'32"


En lång dags körning känns i kroppen.....även om det inte är jag som kör. I morgon är en ny dag och vi har många mil kvar.

Gryningstid

4 kommentarer:

  1. Vårblommorna var fina i sin korg. Autobahn är aldrig roligt, bara en transportsträcka. Ha dé gott!

    SvaraRadera
  2. Såå trevligt att få vara med er på resan - kör försiktigt resterande mil☺☺☺

    SvaraRadera
  3. Så härligt när vårblommorna börjar komma. Hur bra vi än har det är det mysigt att komma hemåt och möta våren, städa ur uterummet och fixa lite blommor, men än ska vi njuta nästa två veckor till av sol, värme och trevligt sällskap.

    SvaraRadera
  4. Kul att läsa om er resa. Håller dock inte med om att byarna är grå i Frankrike. Tycket alla byar är olika och vackra med många skiftningar i den sandfärgade putsen. ��
    Hälsningar
    Matina

    SvaraRadera