söndag 31 mars 2019

Bara problemAv gammal vana åkte vi till en ställplats i Råå hamn, när vi hade kommit av färjan. Det var mörkt när vi kom dit och vi tyckte den såg inte ut som den brukade, men där stod några husbilar, så vi parkerade bredvid dem.
Vaknade på morgonen till strålande sol...härligt. 


Nu kunde vi också se att den stora planen var asfalterad och det var elstolpar uppsatta. Här skulle troligtvis bli en ny ställplats och när jag går in och kollar på Campercontact så stämde det. Dessutom kommer den att kosta 200 kr. Varför ska alla ställplatser i Sverige vara så dyra? Varför inte göra som i Tyskland och Frankrike, möjligheter att välja om du vill utnyttja el, vatten och tömning och betala för det.
Vi har tagit oss runt i Spanien, Portugal, Frankrike och Tyskland och inte betalat många euro för VA eller nattplats. El behöver vi inte då solen har gett oss tillräckligt. Och har vi betalat så har det rört sig om ca 5 € = ca 52 kr. Det tycker jag är ett mera rimligt pris för en nattplats, då vi bara vill sova tryggt för att sedan åka vidare. Vi passade på att göra en snabbvisit hos Ingemars syster och när vi kom tillbaka till bilen, upptäckte vi att bakdäcket var nästan tomt på luft igen. Vi körde ut till en större genomfartsväg i Råå och inte långt därefter fick vi syn på en däcksfirma. Det blev 2 nya däck för 3647 kr....


...och i väntan på att det skulle bli klart passade jag på att njuta av den svenska vårsolen. 😀


Fortsatte sedan hemåt och möttes av vårblommor och  en strålande glad Noel....äntligen var farmor och farfar hemma igen. 😃
Redan i höstas innan vi åkte hade vi hört konstiga ljud från vår värmeåtervinningsfläkt. För en vecka sedan ringde sonen och berättade att den hade gått sönder. Smarta som vi var så ringde vi och beställde en ny och kunde hämta den på Q8 på vägen hem. Ja en olycka kommer sällan ensam... heter det. Vi fick problem elen och med propparna i källaren, det gjorde att garagedörren inte gick att få upp. Och reservnyckel hittade vi inte. Vad gör man då? Jo inbrott i sitt eget hus! 😀 Ingemar är fiffig...hämtade stegen och bröt loss några bräder (de skulle ändå bytas till sommaren) och ålade sig in för att låsa upp garagedörren. 
Nu är fläkten på plats (lite Kurre-hjälp med lödning) garagedörren öppen och propparna på plats. Men problemet med däcket har vi kvar, för även det nya däcket tappar luft, men det ska vi försöka fixa på måndag.

Själv går jag runt i trädgården och kollar in hur långt vårblommorna har kommit....och den står i startgroparna. 
Kan meddela att min värk i nacken nu har försvunnit.

Smiley och Flower

2 kommentarer:

  1. Inte kul med den typen av olyckor. Kreativiteten var ju bra! Hoppas ni hittar boven till att lyften pyser ut. För många år sen hade vi en fälg med ett litet rosthål i, som gjorde att luften sakta pyste ut.

    SvaraRadera
  2. Nu tycker jag ni haft nog med incidenter. Tur att Ingemar verkar vara en otroligt händig och uppfinningsrik man, men det är väl ändå bäst att slippa. Så härligt med alla vårblommor.

    SvaraRadera