tisdag 2 april 2019

Kompisar,Trandans och däck

Vilken tur vi har som tog solen med oss hem, men vi klarade inte av att få med oss värmen. 😏 Så roligt att vara hemma hos barn och barnbarn igen. Nu är bilen städad och i stort sett tömd inuti. 
På söndagsmorgonen fick vi ett meddelande....vill ni komma och fika med oss uppe hos tranorna? Det var kompisarna Yvonne och Jacob, som har bloggen JoY tillsammans  som var på väg hem. 
Så klart vi ville! Vi tar "Pärlan" och kör förbi skidbacken på väg mot Falköping. Det blev ett kärt möte, det är ett år sedan vi sågs sist i Tyskland. Då vi var på väg hem från vår resa till Korsika och Sardinien. Vill ni läsa mer om den resan så gå in på vänster sida och klicka på 2018 där under april-maj kan ni läsa mer.Tur vi hade vinterkläderna på för det blåste en kylig vind när vi vandrade upp för att se på Tranorna.Och nog fanns där Tranor....i tusental...19200 kunde vi läsa på väggen vid caféet. En hel del husbilar och personbilar hade hittat hit, 30 för de små och 130 för de stora, fick man betala i parkeringsavgift.Att få en bild på när de dansade var inte lätt, men några gjorde försök i trängseln, för trångt var det. Vi fick veta att de på morgonen spred ut säd till dem och den avgift vi lade för parkeringen går just till mat till Tranorna. Då har vi gjort en insats även om den var liten.Efter en stund ute i blåsten drog vi oss mot kyrkan, som var öppen för allmänheten och som var uppvärmd. Sedan blev det "gofika" i Jacob och Yvonnes husbil och en massa "husbilsprat" så klart. Alltid lika trevligt att träffas. Tack för jättegoda hembakta bullar det var länge sedan vi åt något så gott. 😀


Ulricehamns enda höghus.
Sen bar det av hemåt igen för att fixa med husbilen. På måndagen for Ingemar iväg med vårt lufttomma däck till en däckfirma. Det visade sig att det var en spricka bak på fälgen, dags för en ny utgift.
Idag tisdag, hämtade vi den nya fälgen för 1250 kr och nu sitter däcket på bilen, så nu kan vi ut och åka igen. 😄6 kommentarer:

 1. Skönt att däcket är fixat! Så mysigt det är med tranorna som kommer med våren till oss. Vi kommer till Falköping på onsdag så vi ska väl hinna ut till dem också.
  Alltid kul att träffa vänner man inte sett på länge.

  SvaraRadera
 2. Där var det trängsel! Kul att träffa blogvänner och att ni fått ordning på husbilen.

  SvaraRadera
 3. Tack för senast, det var kul att ni kunde komma på fika hihihi
  Jasså det var en spricka i fälgen, konstigt att dom inte hade upptäckt det. Nu kan ni ge er ut på vägarna igen.
  Kram till er

  SvaraRadera
 4. Tranorna skulle jag också vilja se vid tillfälle!!!

  SvaraRadera
 5. Er vackra sjö är mer njutbar, än dansen vid Hornborgasjön

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja Matts vi älskar vår sjö och för tillfället bor vi i husbilen utanför huset, med sjöutsikt. 😍

   Radera