lördag 13 april 2019

Fläkt och gasolproblemNu har vi varit hemma i två veckor, njutit av tillfällig vårvärme, men också haft mycket att göra. Vi bor kvar i vår husbil, då sonen med familj har fått flytta in i huset i väntan på att deras eget hus ska bli färdigt.


Vi har sjöutsikt även från husbilen. 😃

Vi trodde att nu när vi är hemma så ska väl alla problem vara lösta, vi har ju haft en del problem med t ex trasig vindrutetorkare och däck....men nej då, så bra var det inte.
Vi har redan under resan i Spanien märkt att det låtit konstigt från värmaren, men när allt funkar så glömmer man lätt. En natt blev det riktigt kallt inne i husbilen och Ingemar fick inte igång värmaren. Det verkade som om fläkten hade gått sönder. Han ringde och kollade med husbilsfirman, om de visste var man kunde få tag på en fläkt. De kollade och det visade sig att de slutat tillverka den modellen vi hade....typiskt! En ny värmare skulle kosta 19200 kr + arbete 😟.... Vi såg tusenlapparna fladdra iväg igen. 
Dagen efter ringde de och sa att de fått tag på en fläkt och den kostade bara 2000 kr + arbete. 😍 
Nu ska Ingemar montera ner halva köket, så de kommer åt värmaren och kan byta fläkten om någon vecka. Under tiden får vi använda oss av en vanlig kupéfläkt....tur vi står på ström.


På resan i sydligare länder åkte vi på ett flertal vägar, som höll på att asfalteras och då blir bilen full av svarta prickar på bakdelen. Ingemar hade fullt sjå att få rent bilen. Eftersom vi har glasfiberkaross så funkade det bra med vattenslippapper, men jobbigt var det.
En dag när jag kom ut till husbilen luktade det gasol!! Nej!! inte problem med gasolen också. 😡
Som tur är så har jag en händig "gubbe". Han åkte och köpte "läckspray" för att kolla var läckaget var och då visade det sig att en packning till slangen var kass. Ny packning och nu ingen doft av gasol längre. Skönt när man kan lösa problemen snabbt.... och billigt. För den här resan har kostat en del slantar i reparationer....men sånt får man väl räkna med när bilen är från 2007 och har gått över 21200 mil.


Under veckan som gått har vi fått njuta av våra 3 yngsta barnbarn. Noel är på förskolan, på dagarna, men Mindy och Toddy, som bor lite längre bort, har bott hos oss i fem dygn. Vi måste ju ta igen lite tid med dem, som vi missat när vi varit på resa. 


Våran lekstuga/förråd är populär, precis som sandlådan. 


Enda kruxet är att små barn har baciller, som jag snabbt suger till mig....och nu är jag lika förkyld, som i julas....bara att hoppas på att det inte blir lika långvarigt som då. 
Husbilsresorna får vänta några veckor....men vi trivs bra med att bo i husbilen på hemmaplan också. 😍9 kommentarer:

 1. Vilken tur ni hade som fick tag i en fläkt och att Ingemar är händig som kan fixa en del saker själv.
  Otur att du blivit sjuk, igen, Krya på dig.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja tur att in gubbe inte har tummen mitt i handen 😁 han brukar kunna fixa det mesta. Den här förkylningen känns lättare än den i julas. Nu lyser solen så det blir säkert bra.

   Radera
 2. Bra med en händig man. Kul med barnbarnen, men det är lätt bli förkyld. Jag har också blivit snorig de senaste dagarna. Ha dé bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har saknat barnbarnen, de växer så fort, från bebis till tonåring.😁 Förkylningar brukar försvinna efter några veckor och nu kommer vårsolen fram.

   Radera
 3. Ja ni har haft mycket prövningar, men ni tar nya tag hela tiden. Fortsätt att kämpa på. Ge inte upp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja mycket kan hända med bilarna och oftast är det förslitningar precis som med oss gamlingar, men allt går att lösa. 😁

   Radera
 4. Nu får det väl snart vara nog med husbilsproblem men vi märker också att vår husbil har några år på nacken och att diverse problem dyker upp. Då är det tur att det finns händiga män!
  Nu får du krya på dig. Här blir det också lite barnbarnshäng på påsklovet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är med bilarna som med oss, när vi kommit upp i åldern. Tur det finns duktiga män och verkstäder. 😁 Förkylningsbaciller från barnen är jobbigt, men det går över.

   Radera
 5. Oj så tråkigt att det strulade med värmen, men Ingemar fixar ☺️Bra att dom kunde få tag i en billigare fläkt för det är inte kul när tusenlapparna rullar. Önskar er lycka till med jobbet o hoppas det blir bra sen. Dom små har giftiga baciller 😂. Krya på dej

  SvaraRadera