söndag 13 mars 2011

Vi kör mot Praia Amado och Odeceixe

Söndag den 13/3 -11

Gårdagens kväll bjöd på fin solnedgång här vid Praia Amado. Vi satt länge ute och bara njöt av utsikten och vädret. När det är solnedgångar så är det Ingemar som håller i kameran. På kvällen vid åttatiden började det samlas en massa fyrhjulingar och även jeepar. Vi kunde till slut räkna att det var 12 st fyrhjulingar och 6 jeepar och en lastbil som gav sig ut på en mörkertur, för det var becksvart innan månen senare kom fram. I dag vi halv 10 kom de tillbaka leriga och något trötta. Var deras cyklar och bilar hade kört kunde man lätt se, det blev nog duschen för alla. Jag fick bara med 2 st när de for förbi. Roligt har de säkert haft.Strax därefter kom ett gäng surfare från England, mest flickor, vilket man inte hade förväntat sig. Dom var här på någon form av läger med surfing som tema. Vi stannade inte kvar utan fortsatte för att hitta en annan plats att övernatta på, Praia do Vale dos Homens N 37° 22´ 54,9 W 008° 49´23 var ett ställe, grusplan med soptunna. Långt ner till stranden med massor av trappor, ingen inbjudande sandstrand., men fina blommor fanns där. Vi fortsatte mot Odeceixe, men där möttes vi av förbudsskyltar, och dom ska man respektera. Då fick vi se på andra sidan floden Rib de Seixe stod några bilar, nu gällde det att hitta vägen dit. Över bron och sen direkt till vänster, vi körde några km på en knagglig oljegrusad väg, säkert gjord för 30 år sedan, och kom fram till den plats vi står på i kväll. Kan inte bli bättre än med solnedgången framför oss. Jag har aldrig sett tidvattnet komma, men i kväll fick vi se hur det kom in mellan sandbanken och flodmynningen. Ganska häftigt….först en smal fåra och nu en bred flod. Vädret idag + 21° lite vind och en hel del sol. I morgon blir det ett besök på den firma som kan hjälpa oss med en ny solpanel. Till det tråkiga hör att vi inte har något varmvatten....verkar som om termostaten har lagt av. Ingen dusch i morgon :-(

5 kommentarer:

 1. Vilken otur ni har med småfel här och där.....men kanske tur att det är just småfel. Du får väl ta en kvick kalldusch så du vaknar!

  SvaraRadera
 2. Vilka härliga bilder. Siluettbilden på dig är jättefin. Trist att höra om fel ni fått, men hoppas ni kan fixa det under morgondagen. Ha dé so gott!

  SvaraRadera
 3. Hej på er.
  Vilka bilder ni tagit, de får oss att längta tillbaka till Portugal, de branta stränderna och en hel del sandstränder. Tråkigt med alla fel som uppstår men ni ordnar det säkert.Vi undrar var ni får alla koordinater ifrån till olika platser/stpl?
  Ha nu en fortsatt trevlig resa.
  Mvh
  Håkan o Rigmor 1324

  SvaraRadera
 4. Alltså ni har det ju jättemysigt och det missunnar jag er inte men nu får ni allt KOMMA HEM :) kramar

  SvaraRadera
 5. Johanna, vi är snart på väg. Måste ha en solcell till först sen vänder vi nosen hemmåt.

  SvaraRadera